Lajme

Rrëfehet i mbijetuari i Masakrës së Mejës, ku forcat serbe vranë të paktën 377 civilë

Rrëfehet i mbijetuari i Masakrës së Mejës, ku forcat serbe vranë të paktën 377 civilë
23:51 | 05 Gusht 2022

Bozhidar Deliq, i cili udhëhiqte Brigadën 549 të motorizuar të ushtrisë jugosllave, është zgjedhur prapë nënkryetar i parlamentit të Serbisë. Dyshohet se trupat e udhëhequr nga ai kryen krime të shumta në Dukagjin.

Mallin për familjarët e shuan në këto varreza.

E kur përmendet masakra e Mejës, Gjokë Sokolit ende i kujtohet mbiemri i gjeneralit serb, që komandonte forcat serbe gjatë luftës në Kosovë.

Bozhidar Delliq, i cili udhëhiqte Brigadën 549 të Motorizuar të Ushtrisë Jugosllave, eshte zgjedhur prapë nënkryetar i parlamentit të Serbisë. Në një sulm në fshatrat Mejë dhe Korenicë, forcat serbe, përfshirë ushtarë të komanduar nga Delliq, vranë të paktën 377 civilë, 36 prej të cilëve ishin nën 18 vjeç.

Është koha të shijojmë çokollatën më të mirë..

Të tjera