Lifestyle

Rëndësia e ullinjve për shëndetin e njeriut

Rëndësia e ullinjve për shëndetin e njeriut
08:34 | 18 Qershor 2020

Shumë njerëz do të thonë se i urrejnë ullinjtë vetëm për një arsye, ajo është mënyra e shijimit të tyre.

Të gjithë ullinjtë shijojnë të ngjashëm, edhe pse mund të gjenden në forma dhe ngjyra të ndryshme.

Pjesa më e keqe janë lëngjet e tyre të neveritshme që përzihen me çdo ushqim me të cilin preken.

Njerëzit përdorin ullinj në shumë lloje ushqimesh si sandviçë, sallata dhe madje edhe në pije, si një martini.

Vaji i Ullirit mund të parandalojë goditjet tek të moshuarit

Studime të shumta paraqesin idenë se vaji i ullirit mund të shoqërohet me një rrezik të zvogëluar të goditjes nga të moshuarit. Studiuesit ekzaminuan të dhënat mjekësore të 7,625 personave mbi 65-vjeç nga tre qytete të ndryshme franceze, Bordeaux, Montpellier dhe Dijon.

Ullinjtë e Zinj të Shqipërisë Për Shëndet Afatgjatë - AgroWeb

Të gjithë pjesëmarrësit nuk kanë pasur goditje në tru dhe supozimet u bënë bazuar në përdorimin e tyre të vajit të ullirit.

Pas pesë vjetësh kur filluan provimet, u regjistruan 148 goditje.

Vaji i ullirit si parandalimi i kancerit

Studimet kanë treguar që një konsum më i madh i vajit të ullirit mund të parandalojë zhvillimin e kancerit, shkruan healthy life boxx. Në 19 studime u zbulua se njerëzit që konsumojnë një sasi të madhe të vajit të ullirit, rrezikojnë më të ulët të zhvillimit të kancerit të gjirit dhe stomakut.

Ajo që ndalon procesin dhe ciklin jetësor të qelizave të kancerit të gjirit janë fitonutritentët e ullirit, siç janë uvaol, oleanolik dhe erythrodiol.

Shumë studiues besojnë se konsumi i madh i vajit të ullirit në vendet mesdhetare është arsyeja pse kaq pak njerëz zhvillojnë kancerin e gjirit ose stomakut.

Shkakton kancer! Kujdes si gatuani me vajin e ullirit - Shëndeti

Vaji i ullirit mbron nga sëmundjet e nxehtësisë

Ekspertët konfirmojnë që njerëzit që konsumojnë vaj ulliri kanë një rrezik më të ulët të sëmundjeve të zemrës.

Vaji i ullirit mund të ulë presionin e gjakut që është arsyeja kryesore për sëmundjet e zemrës dhe madje edhe vdekjen.

Mund të ulë inflamacionin, të përmirësojë shtrëngimin e enëve të gjakut, mbron kolesterolin nga oksidimi dhe ndihmon në parandalimin e koagulimit të tepërt të gjakut.

Në MINIMAX kanë filluar zbritjet finale me çmime fikse 2€, 5€, 7€, 9€

Të tjera