[wp-story]

Front TV

Quni flet për planet e së ardhmes: FSK-ja do të ketë forca ajrore dhe flotë të helikopterëve

Quni flet për planet e së ardhmes: FSK-ja do të ketë forca ajrore dhe flotë të helikopterëve
21:45 | 27 Maj 2020

Forca e Sigurisë së Kosovës, në një të ardhme pritet të bëhet edhe me forca ajrore. Kështu ka deklaruar ministri në detyrë i  Mbrojtjes, Anton Quni në një intervistë për “Front Online”.

“Në perspektivë ne planifikojmë që në kuadër të FSK-së të kemi edhe forcat ajrore me disa qëllime të ndryshme, filluar nga ato për kërkim-shpëtim, komandim, observim të territorit, transport e të tjera. Normal është e planifikuar që të kemi edhe flotën e helikopterëve”, ka thënë Quni për “Front Online”.

E për koston buxhetore që i duhet këtij projekti është i vetë dijshëm edhe ministri i Mbrojtjes. Por ai shpreson se me ndihmën e partnerëve strategjik një gjë e tillë do të realizohet.

“Duke marr parasysh të gjitha parametrat, faktorët, natyrisht që determinues i kësaj çështje është edhe buxheti. Është një projekt i kushtueshëm por falë gatishmërisë dhe vullnetit të partnerëve strategjik ne kemi arritur deri tani t`i aftësojmë kuadrot, do të thotë, pilotët. Jemi në bashkëbisedim me disa shtete të cilat në pako do ta trajtojnë këtë çështje filluar nga trajnimi i personelit, sigurimi i helikopterëve, mirëmbajtja e tyre e të tjera. Do të thotë në prospektivë edhe eskadrila e helikopterëve do të jetë pjesë e FSK-së”, ka thënë ndër të tjera ai.

Quni: S’ka kufizime, Ushtria e Kosovës shkon në veri

Në anë tjetër i pyetur se a ka buxhet të mjaftueshëm për procesin e tranzicionit, ai ka pohuar se është një çështje që po trajtohet nga ekspertët, teksa ka shtuar që në këtë proces do të ndihmojë edhe Turqia me Shqipërinë.

“Kjo çështje më shumë është që e trajtojnë ekspertët. Ka opsione dhe alternativa të ndryshme. Është një projekt në evoluim. Ne kryesisht për këto çështje diskutojmë dhe bashkëpunojmë me autoritetet ushtarake të SHBA-ve. Poashtu me autoritete ushtarake të Turqisë. Tani po ju tregoj që për të mbajtur të drejtën e certifikimit dhe për të qenë pilot, pilotët tanë i dërgojmë në Shqipëri për t`i kryer orët kondicionalë. Do të thotë në mundësi të ndryshme”, ka thënë ai për “Front Online”.

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera