[wp-story]

Lajme

Qeveria miraton masat e reja kundër Koronavirusit, bartja e maskës obligative

Qeveria miraton masat e reja kundër Koronavirusit, bartja e maskës obligative
11:59 | 01 Korrik 2020

Në mbledhje e sotme të Qeverisë së Kosovës, Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka prezantuar masat e reja të cilat do të merren për parandalimin e përhapjes së coronavirusit.

Propozimet e tij janë miratuar pa asnjë votë kundër nga anëtarët e Qeverisë dhe kësisoji do të hynë në fuqi që nga dita e sotme.

Vendimi të cilin e ka prezantuar ministri, Zemaj për masat e reja për ta parandaluar përhapjen e coronavirusit ka gjithësej 28 pika:

– Reduktimi i punonjësve ne administratë,

– Të mbyllen zyrat ku paraqiten raste me COVID-19.

– Rastet Kontaktet duhet të vetizolohen për 14 ditë,

– Rastet mbikqyren nga shtabet komunale.

– Te vendosen masat mbrojtjes, të respektohet distanca, të bëhet dezinfektimi i hapësirave,

– Punëtoret shëndetesore t`i përmbahen Keshillave të Institutit për masat mbrojtëse

– Bartja e maskës të jetë obligative,

– Te respektohet distanca prej 2 metrave,

– Bartja e maskës e obligueshme në taksi dhe autobus,

– Maskat të obligueshme edhe për zyrtarët e rendit,

– Bartja e obligueshme e të gjitha pajisjeve mbrojtëse,

– Ndalohen grubullimet në hapësira të hapura dhe të mbyllura me mbi 50 persona,

– Obligative mbajtja e maskës në qendra tregtare, gastronomi,

– Ceremonitë mortore të bëhen vetëm me rrethin familjar.

Bonus dhe Premium Kartela të cilat po i ofron Petrol Company, kartelat më të kërkuara nga klientët

Të tjera