Lifestyle

Prindër, a dini gjë për rregullën 3-6-9-12?

Prindër, a dini gjë për rregullën 3-6-9-12?
08:40 | 02 Korrik 2020

Fëmijët nuk do të duhej të njihen me aparatet e internetit para moshës trevjeçare

Fëmijët gjithnjë e më shumë dhe më rrezikshëm na janë të varur nga interneti, ndërkaq bota ka shkuar aq larg sa që me të madhe hapin klinika për shërim.

Ekspertët e të gjitha shteteve po bashkohen në përpjekjen që të mbrojnë gjeneratat e reja, mirëpo formula magjike ende nuk është zbuluar.

Deri atëherë, Kolegjit Mbretëror Australian të Mjekëve Pediatrik propozojnë zgjidhje, transmeton Telegrafi.

Ekspertët e këtij institucione konsiderojnë që fëmijët nuk do të duhej të njihen me aparatet e internetit para moshës trevjeçare.

Madje edhe pas kësaj periudhe, do të duhej të ekzistojnë kufizime prej më së shumti një orë në ditë.

Ata pikërisht propozojnë rregullën 3-6-9-12, si model i përdorimit të shëndetshëm të formave bashkëkohore të komunikimit.

▪ Nuk ka përdorim të kompjuterit dhe telefonit para moshës trevjeçare.

▪ Pa internet deri në moshën gjashtëvjeçare.

▪ Është e ndalur të luhen lojërat para moshës nëntëvjeçare.

▪ Mos u lejoni të hyjnë në rrjetet shoqërore para moshës 12-vjeçare.

Comodita nis 35 kontejnerë me dyshekë për në SHBA

Të tjera