Lajme

Posta vendos në qarkullim pullën postare “Shkolla e parë shqipe në Stubëll”

Posta vendos në qarkullim pullën postare “Shkolla e parë shqipe në Stubëll”
12:18 | 01 Shtator 2020

Posta e Kosovës ka vendosur në qarkullim emisionin e pullës postare “Shkolla e parë shqipe në Stubëll”.

Përmes një komunikate për media Posta e Kosovës ka njoftuar se kjo pullë postare i dedikohet vatrës së parë të diturisë në Kosovë.

“Posta e Kosovës, nga sot vë në qarkullim emisionin e pullës postare “Shkolla e parë shqipe në Stubëll. Imazhi që bartë kjo pullë postare, i dedikohet vatrës së parë të diturisë në Kosovë, e njohur si Kolegji i Shën Llukës, në fshatin Stubëll të Vitisë në vitin 1584. Shkollat shqipe në Kosovë zhvillohen dhe përforcohen gjatë Rilindjes Kombëtare Shqiptare, si në Prizren, Pejë, Gjakovë, Zym, Janjevë dhe Stubëll, pranë Kishave Katolike, si vatra të vërteta të arsimit dhe të edukimit, me kontributin e atdhetarit Hasan Prishtina dhe me shumë të tjerë. Filatelia e Postës së Kosovës do të angazhohet që përmes imazheve të pullave postare të afirmojë vlerat tona kulturore, arsimore dhe kombëtare”, thuhet në komunikatë.

Natën e Kurban Bajramit Petrol Company shpërndan 40 pako ushqimore për fëmijët jetim në Kosovë

Të tjera