Lifestyle

Pika presioni që do t’ju ndihmojnë të lehtësoni probleme të ndryshme

Pika presioni që do t’ju ndihmojnë të lehtësoni probleme të ndryshme
09:07 | 10 Korrik 2020

A po përjetoni një dhimbje koke apo hundë të mbyllura?

Provoni disa pika presioni për të zgjidhur problemet:

Ja se si ta bëni më saktësisht:

Shtypni secilën anë të bazës së hundës me gishtat tregues. Ndjeni që sinuset tuaja hapen. Mbajeni të paktën tre minuta

Përdorni gishtat tregues për të prekur butësisht pjesën e brendshme të vetullës tuaj

Aplikoni presion në vendin ku kocka e vetullave dhe pjesa e syve takohen me gishtin tuaj tregues, mbajeni sa të doni

Lëvizni pak me gishtin tregues dhe bëni presion në skajin e jashtëm të kockës së vetullave

Lëvizni lart sipër mollëzës dhe nën pjesën e syrit, aplikoni presion të lehtë

Aplikoni pak presion në qoshet e brendshme, ku takohen hunda dhe syri. A e ndjeni lehtësimin?

Aplikoni presion me 2 gishta në majën e sternumit tuaj, atje ku kockat e fytit tuaj takohen

Për të përfunduar, vendosni presion me 2 gishta, nën mesin e kockave. Mbajeni presionin deri sa të ndjeheni mirë!

8 Marsi në Park Hotel & Spa – Që t’i të ndjehesh si Mbretëreshë ….

Të tjera