Lajme

Përfaqësuesit e gastronomisë kërkojnë ndëshkimin e lokaleve që shkelin masat anti-COVID-19

Përfaqësuesit e gastronomisë kërkojnë ndëshkimin e lokaleve që shkelin masat anti-COVID-19
12:26 | 30 Korrik 2020

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi priti sot në takim kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqin, i shoqëruar nga përfaqësues të bizneseve të gastronomisë.

Në takim u diskutua rreth masave të reja, të marra nga Qeveria e Kosovës, për parandalimin e përhapjes së pandemisë COVID-19, në kuadër të së cilave preket edhe gastronomia.

Ministri Krasniqi i njoftoi të pranishmit se ka krijuar një trupë të brendshme në ministri për t’i trajtuar ankesat e bizneseve, që do të ndihmojë në sqarimin e paqartësive të bizneseve lidhur me masat e reja, dhe njëkohësisht këto ankesa do të adresohen edhe në Zyrën e Kryeministrit.

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi tha se është e rëndësishme të sqarohen edhe njëherë masat e reja për lokalet e gastronomisë lidhur me shërbimin “Delivery” dhe “Take-away”, si dhe çështjen e lejimit të punës për pishinat e hapura.

Nga ana e tyre, përfaqësuesit e bizneseve të gastronomisë kërkuan ndëshkimin e lokaleve të cilat nuk i respektojnë masat kundër pandemisë CCVID-19, si dhe shprehën interesimin lidhur me atë se në çfarë mase do të subvencionohen këto biznese në kuadër të pakos për rimëkëmbjen ekonomike.

Më mirë në Kosovë se në Gjermani

Të tjera