[wp-story]

Lajme

Për 4 vjet, asnjë i dënuar i profilit të lartë

Për 4 vjet, asnjë i dënuar i profilit të lartë
18:55 | 24 Shtator 2020

Prokuroria Speciale e Kosovës këtë vit nuk ka ngritur asnjë aktakuzë për zyrtarët e profilit të lartë.

Anipse korrupsioni është një ndër kriteret e mbetura për liberalizim vizash, këtë vit nuk po shihet progres në këtë drejtim.

Kështu po pohojnë monitoruesit e sistemit gjyqësor në vend, teksa shtojnë që me këto veprime, Prokuroria Speciale vetëm se po vazhdon me avazin e vjetër.

Gëzim Shala nga Instituti i Kosovës për Drejtësi, theksoi se stagnimi në ngritjen e aktakuzave nga Prokuroria e Shtetit gjatë 2020-ës është arsyetuar edhe me përhapjen e pandemisë Covid-19.

“Për më tepër në një stagnim të tillë të punës së Prokurorit të Shtetit aq më tepër gjatë këtij viti është arsyetuar edhe me faktin e rrethanave të krijuara si pasojë e pandemisë Covid-19”, ka thënë ndër të tjera ai.

Mungesë sipas Shalës ka pasur edhe tek aspekti i dënimeve për korrupsion tek zyrtarët e profilit të lartë.

“Për sa i përket rasteve të korrupsionit të profilit të lartë, të kategorizuara si korrupsion i profilit të lartë sipas një udhëzimi të kryeprokurorit deri më tani nuk kemi asnjë të dënuar me vendim të prerë me burgim efektiv. Deri më tani për 4 vitet e fundit asnjë person i profilit të lartë nuk është dënuar me të paktën një ditë burgim efektiv dhe kjo në këtë rast paraqet edhe atë aspektin kryesor të dështimit të sistemit të drejtësisë të Kosovës në luftën kundër korrupsionit të profilit të lartë”, ka deklaruar ai për Front Online, duke shtuar se mungesë të ngritjes së aktakuzave për korrupsion ka pasur edhe për profilet tjera dhe jo vetëm për zyrtarët e lartë.

Petrol Company në muajin e shenjtë të Ramazanit, dhuron pako ushqimore per familjet nevojtare në qytetin e Vitisë

Të tjera