Auto

Pasardhësit e modeleve Aston Martin Vantage dhe DB11 do të jenë plotësisht elektrikë

Pasardhësit e modeleve Aston Martin Vantage dhe DB11 do të jenë plotësisht elektrikë
13:26 | 21 Korrik 2021

Ditët janë të numëruara për modelet Aston Martin që përdorin motorë me djegie të brendshme ndërsa gjenerata e ardhshme Vantage dhe DB11 kalojnë në shtytje elektrike, tha CEO i Tobias Moers, transmeton FrontOnline.

I pari prej tyre duhet të mbërrijë më 2025, megjithëse nuk është e qartë nëse do të jetë një zëvendësim për Vantage ose DB11.

“Zëvendësimi për segmentin tonë tradicional sportiv, pa dyshim, duhet të jetë plotësisht elektrik” ,tha Moers. Para se të bëhet një markë plotësisht elektrike,

Aston Martin do të prezantojë një variant hibrid plug-in të DBX. Do të ketë gjithashtu një model me një motor të vendosur në qendër dhe motorin PHEV, i cili do të vendoset në modelet Valkyrie dhe Valhalla.

Raportohet, koncepti Vanquish Vision do të përdoret si një frymëzim stilistik. Aston Martin do të përdorë partneritetin e tij me Mercedes si një burim i përbërësve për modelet EV, por me një strukturë specifike të Aston Martin.

Do të ketë një distancë prej 600 kilometrash me një mbushje të baterisë. Sipas Moers, modelet do të vazhdojnë të ruajnë karakterin e markës./FrontOnline/

 

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera