Lajme

Parkingu në Prishtinë do të jetë me çmimet 50 cent dhe një euro

Parkingu në Prishtinë do të jetë me çmimet 50 cent dhe një euro
10:42 | 02 Shtator 2020

Drejtori i ndërmarrjes publike “Prishtina Parking” , Liridon Restelica, ka folur për situatën me parkingje në kryeqytet.

Ai në Klan Kosova ka deklaruar se të gjithë ata që kanë shfrytëzuar deri tani parkingje duhet ato t’i regjistrojnë në tek ata sepse do të gjobiten.

“Ndërmarrja publike “Prishtina Parking” do të merret me të gjitha hapësirat përkingjet publike në Prishtinë. Ne do t’i ndajmë ato në tri qendra, siç është zona qendër, zona dy që e rrethon qendron dhe zona tre që e rrethon zonën dy”.

“Tarifat janë fikse të cilat ne nuk mund të negiciojmë, janë tarifa të aporovuara në Kuvendin Komunal dhe ne vetëm i zbatojmë”.

“Inspekcioni besoj se tashmë veç se ka filluar t’i njoftojë të gjithë se që tash e tutje për hapësirat publike për parkingjet publike të cilat i kanë menaxhuar duhet të vijnë të marrin leje tek në përndryshe, ata mund të gjobiten për keqshfrytëzim të hapësirave të cilat i kanë”.

“Aktualisht jemi duke punuar shumë intenzivisht jemi në komunikim me Ipkon dhe Valën se në po dojmë që qytetarët me pagu parkingun edhe me SMS. Ndërsa jemi në pjesën e e negociomit të çmimit të këtyre dy operatorëve”.

Ai ka folur edhe për çmimin në parkingjet e kryqytetit i cili ka thënë se në zonën qendër do të jetë një euro ndërsa në zonat tjera 50 cent.

“Në zonën qendër parkingu tek kafet e vogëla do të jetë 1 euro ora. Një veturë nuk mundet me qëndru më shumë se dy orë ose duhet me lëviz makinën nga vendi, apo duhet ta dërgojë në një parking tjetër”.

“E kemi aplikacioni që do ta publikojmë në telefon, përmes SMS-ve, në faqen zyrtare të kompanisë apo edhe në kioska të qytetit munde të bëhet pagesa e parkingut”.

“Pjesa e banorëve vijëzimi do të jetë me ngjyrë tjeër, do të jenë tabelat njoftuese që do tregojnë se parkingjet janë për banorë të lagjes. Zona qendër për banorët qmimi do të jetë 10 në muaj për parking. Në zonën dy shtatë euro muaji dhe në zonën tre 5 euro muaji”.

“Në Ulpianë dhe Dardani që është zona e dytë çmimi për parking për ata që nuk jetojnë në Prishtinë çmimi i parkingut do të jetë 50 cent për një orë”,ka thënë Restelica.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera