Hulumtime

Pal Lekaj në fund të mandatit shpall konkurs të madh për punësime dhe avancime (Dokument)

Pal Lekaj në fund të mandatit shpall konkurs të madh për punësime dhe avancime (Dokument)
13:36 | 13 Shtator 2019

Ministri në largim i Infrastrukturës dhe Transportit (MIT), Pal Lekaj, ka shpallur sot një konkurs të madh në institucionin që e drejton, ndonëse kryeministri Ramush Haradinaj ka dy muaj që ka dhënë dorëheqje dhe vendi do të shkoj në zgjedhje të parakohshme parlamentare pas tri javëve, përkatësisht më 6 tetor 2019, raporton Portali “Front Online”.

Lekaj, sipas konkursit të publikuar në faqen e MIT, ka shpallë konkurs për 19 pozita të reja dhe 3 avancime, përfshirë këtu: Zyrtar për ndërtimtari, zyrtar i lartë për çështje pronësore, menaxher regjional, inspektor i transportit rrugor, inspektor i infrastrukturës rrugore, avancim për udhëheqës të divizionit për komunikim me publikun, avancim për udhëheqës të divizionit për hartimin dhe harmonizimin e legjislacionit, avancim për udhëheqës të divizionit të inspektimit të infrastrukturës rrugore, zyrtar të lartë për prokurim, zyrtar i prokurimit (jo i karrierës), zyrtar administrativ në departamentin e Inspektimit, udhëheqës i divizionit për përgatitjen e testeve për patentshofer, konkurs për auditor të brendshëm dhe konkurs për asistent administrativ.

Përpos që në këtë konkurs ka shumë gabime gjuhësore, punësimet që planifikohet në fund të mandatit të ministrit Pal Lekaj vlerësohen si politike dhe me qëllim të përfitimit të votave në zgjedhjet e 6 tetorit.

Përndryshe, Pal Lekaj është i shtati në listën për deputetë të koalicionit AAK-PSD.

Portali “Front Online” poashtu sot gjatë ditës ka raportuar për një vendim, të cilin me 29 gusht të këtij viti e ka nënshkruar Pal Lekaj, me të cilin obligohet matja e gazrave për mjetet rrugore të regjistruara, që klasifikohen jo me lartë se niveli EURO 5 për gazra dalëse nga data 1 shtator 2019. Një vendim i tillë po konsiderohet e favorshëm financiarisht për kompaninë  “Eurolab”, e cila udhëhiqet nga familja Devolli.

/Front Online/

 

 

Kush ështe kosovari THE VICTOR që synon tregun e jashtëm? (video)

Të tjera