Front TV

Pagesa e parkingjeve në zonën “Qendër” do të fillojë me “sms”

Pagesa e parkingjeve në zonën “Qendër” do të fillojë me “sms”
15:15 | 12 Korrik 2020

Ushtruesi i detyrës së kryeshefit të ndërmarrjes “Prishtina Parking”, Liridon Restelica ka thënë për Front Online se pagesa në parkingjet publike fillimisht do të bëhet përmes “sms”.

Ai ka theksuar se implementimi i këtyre pagesave do të nis fillimisht me tri rrugët më të frekuentuara të Prishtinës, e që sipas Restelicës i përkasin zonës 1- Qendër.

“Besoj që deri në fillim të muajit vetëm kemi me filluar ta implementojmë pagesën me “sms”. I kemi përzgjedh tri rrugë ku do të startojmë. Rruga të “Kafet e Vogla”, pjesa te “Katedralja” në hyrje të lagjes “Pejton”, si dhe një pjesë te zona Qendër”, tha ai duke shtuar se zona një është prioritet i kësaj ndërmarrje për të filluar implementimin e rregullores për parkingje publike.

Restelica thotë se zvarritja e punës ka ndodhur për shkak të përhapjes së pandemisë në Kosovë.

“Ne kemi pasur me 1 mars me startuar, mirëpo ne u detyruam ta zvarrisim këtë punë për shkak të situatës me coronavirus. Ne po shpresojmë që data 1 gusht, do të jetë data kur do të startojmë me SMS e parë. Gjithçka varet nga sinkronizimi i soëtver të Valës dhe Ipkos, deri të rregullohet pjesa teknike, që kur te dërgon “sms” me pasë mundësi me funksionuar”, tha më tutje ai për Front Online.

Është koha të shijojmë çokollatën më të mirë..

Të tjera