×
 • Lajme
 • Ekonomi
 • Ekonomi

  OAK kërkon mbështetje dhe përfshirje të komunitetit të biznesit në grupet punuese

  FrontOnline
  19 Qershor 2020

  Koordinimi më i madh mes bizneseve dhe deputetëve si dhe rritja e bashkëpunimit me qëllim të iniciativave të përbashkëta ligjore e ndryshim plotësimit të atyre që kanë mbetur në procedurë ishte qëllimi i takimit të përfaqësuesve të OAK-së me shefin e grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendojse (LVV) Rexhep Selimi dhe deputetet Mimoza Kusari e Arberesha Kryeziu.

  Gjatë këtij takimi u shpalosën iniciativat për të cilat OAK është duke lobuar tash e një kohë dhe rekomandimet të cilat ka përcjellur tek institucionet relevante me qëllim të përmirësimit të infrastrukturës ligjore dhe krijimin e kushteve më të mira të të bërit biznes në vend, në mënyrë që të përkrahen bizneset dhe rriten investimet.

  Theks i veçantë iu kushtua kontributit të odës me qëllim që të kemi një Ligj më të mirë të Punës dhe rregullimit të çështjes së Pushimit të Lehonisë, mungesës së Ligjit për Tregti të Brendshme, funksionalizimi i të cilit do të kontribuonte në masë të madhe në rregullimin e tregut të brendshëm, Ligji për Investime Strategjike, rëndësia e aftësimit profesional në koordinim me nevojat e tregut të punës, e çështja e pamundësisë së eksportit të produkteve me origjinë shtazore.

  Gjithashtu, u theksua rëndësia e përfshirjes së komunitetit të biznesit në grupe punuese si grup interesi në mënyrë që bashkarisht të diskutohen të gjitha idetë, efektet dhe kundërefektet qysh në fazat e hershme të inicimit të ligjeve apo ndryshim/plotësimit të tyre.

  Shefi i grupit të LVV Rexhep Selimi falënderoi përfaqësuesit e OAK-së për takimin konstruktiv dhe ndarjen e ideve praktike për çështjet me interes të përbashket, duke theksuar që janë të interesuar si grup që të inicojnë nisma legjislative duke bashkëpunuar ngushtë edhe me odat e biznesit. Selimi shtoi që grupi të cilin përfaqëson është i gatshëm për të punuar së bashku në krijimin dhe përmirësimin e infrastrukturës ligjore dhe ekonomike të vendit.

  Kurse Deputetja Mimoza Kusari shprehu gatishmëri për bashkëpunim të ndërsjelltë në komisionet parlamentare dhe grupet punuese ku ajo bënë pjesë, për koordinim reciprok rreth shkëmbimit të ideve lidhur me nismat e caktuara nga ato komisione.

  Ndërsa Deputetja Arberesha Kryeziu falënderoi OAK-në për çështjet e ngritura dhe theksoi që shumë prej tyre janë edhe prioritete të këtij grupi parlamentar.

  Në këtë takim OAK u përfaqësua nga: Skënder Krasniqi – kryetar i bordit, Diamant Elshani – sekretar, Hasan Gigollaj anëtar i bordit dhe Qendresa Ibrahimi – koordinatore.

  Afër 6500 banorë të Shalës së Bajgorës përfitojnë nga rrjeti i ri
  Nga Rubrika
  Lajme01 Dhjetor 2023
  Vizitën e tij në Komunën e Gjilanit, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, e vazhdoi duke i përcjellë nga afër punimet...
  Lajme01 Dhjetor 2023
  Emisari i Kryeministrit të Britanisë së Madhe për Ballkanin Perëndimor, Stuart Peach, pas përfundimit të vizitës në Kosovë është lajmëruar me një...
  Lajme01 Dhjetor 2023
  Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia ka njoftuar se tashmë ka nisur investimi në Klinikën e Kardiokirurgjisë dhe vlera e investimit në infrastrukturë...
  Të tjera
  Vip01 Dhjetor 2023
  Banorët e Big Brother VIP Kosova, Blerando dhe Ganiu mbrëmë kanë debatuar me njëri-tjetrin. Blerando e pyeti se a mendon ai që...
  Vip01 Dhjetor 2023
  Banorja e Big Brother VIP Kosova, Shqipja ka argumentuar me banorët e tjerë se “thënia ‘në kuadër të lojës’, nuk është asgjë...
  Vip01 Dhjetor 2023
  Banorja e Big Brother VIP Kosova, Lindita i ka treguar Albës për një situatë të ‘sikletshme’ që i kishte ndodhur me Lumbardhin....
  Vip01 Dhjetor 2023
  Adri dhe Edona janë kapur me Azemin, pas kurthit që ai dhe Blerando ia thurën banorëve. Si Adri po ashtu edhe Edona,...
  Vip01 Dhjetor 2023
  Banorët e Big Brother VIP Kosova, Lumbardhi dhe Alby kanë treguar mbrëmë se kush nga banorët mendojnë se janë fallco. Teksa bisedonin,...
  Vip01 Dhjetor 2023
  Banorët e Big Brother VIP Kosova, Blero dhe Edona kanë debatuar ashpër mbrëmë. Blero ia ka ngritur zërin Edonës për shkak se...

  FrontOnline, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.