Bota/Rajoni

Numri i rasteve të reja me COVID-19 në Maqedoni edhe më tej i lartë

Numri i rasteve të reja me COVID-19 në Maqedoni edhe më tej i lartë
09:36 | 17 Qershor 2020

Numri i të infektuarve të rinj nga koronavirsi në vend edhe krahas apeleve për respektimin e masave për mbrojtje edhe më tej është i lartë. Dje janë regjistruar 134 raste të reja dhe shtatë viktima. Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me virus nga fillimi i epidemisë ka arritur 4.289, 1.757 janë shëruar. ndërsa 201 kanë ndërruar jetë, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive është 2.331.

Numër më të madh edhe më tej ka në: Shkup 1.995, (aktiv 1.323), Kumanovë 651, (aktiv 207), Dibër 61, (aktiv 10), Shtip 244, (aktiv 202), Prilep 230 (aktiv 18), Tetovë 440 (aktiv 261), Strugë 138 (aktiv 60).

Nga 134 personat e djeshëm të diagnostikuar me COVID-19, 97 raste janë në Shkup.

Midis komunave të Qytetit të Shkupit edhe ato që gravitojnë në kryeqytet, numër më të madh të rasteve aktive me virusin COVID-19 ka në Çair – 302. I dyti sipas numrit të rasteve aktive është Komuna e Aerodromit me 118 raste, komuna në të cilat ka mbi njëqind të infektuar për momentin janë edhe Buteli me 110 raste, Qendra me 105 dhe Gazi Baba me 104 raste. Komuna e Sarajit ka 96 raste, Karposhi – 94, Kisella Voda – 64, Gjrçe Petrovi – 53, Studeniçani – 52, Shuto Orizare – 40, Haraçina – 33 dhe Komuna Ilinden – 27 raste aktive. Nën dhjetë raste aktive kanë Komuna Petrovec (nëntë), Sopishte (tetë), Çuçer Sandevë (shtatë) dhe Zelenikova (një). N[ buletinin e Ministrisë së Shëndetësisë janë evidentuar edhe dy të huaj si raste aktive të koronavirusit.

I madh është numri i të hospitalizuarve me COVID-19. Në klinikën për sëmundje infektive janë hospitalizuar 90 pacientë nga të cilët 35 mbështeten me oksigjen dhe nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në SPQ “8 Shtatori” gjithsej 120 pacientë janë hospitalizuar nga të cilët 12 janë në respirator, ndërsa 23 janë me pasqyrë më të rëndë klinike. Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 27 pacientë, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 21 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep janë hospitalizuar 74 pacientë – pozitivë dhe të dyshuar me COVID-19.

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe apeloi se arma më e fuqishme kundër koronavirusit është secili nga ne – ndërgjegjja e jonë dhe përgjegjësia e jonë. Mburoja më efektive janë tre rregullat që duhet t’i ndjekim në mënyrë të vazhdueshme – mbajtja e distancës, mbajtja e pajisjeve mbrojtëse dhe mbajtja e higjienës.

Në MINIMAX kanë filluar zbritjet finale me çmime fikse 2€, 5€, 7€, 9€

Të tjera