Auto

Një rrugë betoni që mbush veturat elektrike!

Një rrugë betoni që mbush veturat elektrike!
12:27 | 21 Korrik 2021

Autostrada e re prej betoni do të mbushë automjetet ndërsa ngasin, duke i lejuar ata të udhëtojnë pa u ndalur. Nuk është 1 prilli, por ky është qëllimi i një projekti të nisur nga Departamenti i Transportit në Indiana (INDOT), Universiteti Purdue dhe fillimi gjerman Magment GmbH.

Qëllimi është krijimi i një sistemi që karikon me valë automjetet elektrike ndërsa janë duke vozitur, transmeton FrontOnline. Më në fund, ideja është që të zhvillohet rruga e parë në botë e betonit të karikimit pa tel.

Sipas Rishikimit të HAK, dy fazat e para do të përfshijnë forma të ndryshme të testimit dhe hulumtimit mbi optimizimin e transmetimit të energjisë elektrike.

Pasi të jenë përfunduar këto faza, në fazën e tretë do të ndërtohet një poligon, të paktën 400 metra i gjatë. Këtu, ekipi do të testojë aftësinë e betonit për të mbushur kamionë të rëndë që punojnë me fuqi të lartë.

Pasi të jenë përfunduar me sukses të gjitha këto faza, teknologjia do të zbatohet dhe do të përdoret për të elektrizuar një pjesë të caktuar të autostradës në Indiana. Projekti fillon në fund të verës./FrontOnline/

 

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera