Bota/Rajoni

Një dozë përforcuese mund të zvogëlojë numrin e shtrimeve në spital në Evropë me 800,000 raste

Një dozë përforcuese mund të zvogëlojë numrin e shtrimeve në spital në Evropë me 800,000 raste
15:57 | 27 Janar 2022

Doza përforcuese mund të zvogëlojë shtrimet në spitale në të ardhmen në Evropë me të paktën gjysmë milioni, njoftoi sot Agjencia e Shëndetit Publik të Bashkimit Evropian, megjithëse varianti omicron po zgjerohet në mënyrë të paprecedentë.

“Dozat aktuale përforcuese të arritura deri në fillim të janarit mund të zvogëlojnë pranimet në spital të pacientëve të infektuar me omikron nga 500,000 në 800,000” në Evropë, tha Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC).

Të dhënat përfshijnë 27 vende të Bashkimit Evropian dhe Norvegjinë, Islandën dhe Lihtenshtajnin. Aktualisht, 70 për qind e popullsisë së Bashkimit është vaksinuar plotësisht dhe gjysma e tyre kanë marrë një dozë përforcuese.

“Zgjerimi i programit përforcues për të gjithë individët e para-vaksinuar mund të zvogëlojë pranimet në spital me 300,000 deri në 500,000 njerëz shtesë”, tha ECDC. Megjithëse numri i të infektuarve me omicron po rritet me një ritëm të paprecedentë, me shkallën e infeksionit tre herë më të lartë se kulmi aktual, shumë vende mund të jenë tashmë në një pikë kthese.

“Megjithëse disa shtete anëtare duket se kanë pasur një kulm të infeksionit së fundmi, pandemia nuk ka mbaruar”, kujtoi Komisionerja e Shëndetësisë e BE-së Stella Kyriakides./FrontOnline/

Një delegacion i Prince Coffee viziton plantacionet e kafesë në Indi

Të tjera