[wp-story]

Jetë

Një bakter i rrezikshëm fshihet në banjë në një vend që zakonisht nuk e pastrojmë

Një bakter i rrezikshëm fshihet në banjë në një vend që zakonisht nuk e pastrojmë
20:32 | 16 Dhjetor 2019

Studiuesit në Universitetin e Kolorados morën mostra të ADN-së nga 656 familje dhe zbuluan se shumica e banjave përmbajnë një bakter të rrezikshëm.

Sipas portalit Well and Good, ajo fshihet në kokën e dushit dhe është një mikrobakter i cili shoqërohet me probleme të mushkërive.

Ka disa faktorë që bëjnë që bakteret të mblidhen në kokën e dushit.

E para i referohet materialit nga i cili është bërë – një dush metalik përfaqëson një sipërfaqe më të mirë për zhvillimin e baktereve sesa plastika.

Nga ana tjetër, duhet të merret parasysh që uji i trajtuar përmban më shumë baktere.

Edhe pse rezultatet e studimit janë një alarm për të filluar t’i kushtojnë vëmendje këtij vendi, Noah Ferer, profesor i ekologjisë, thotë se nuk duhet të bëjmë panik.

“Mos u shqetësoni, nuk ka pse të keni frikë të bëni dush. Ekziston një botë tërheqëse mikrobiale në krye të dushit dhe ju ekspozoheni ndaj saj sa herë që bëni një banjë. Shumica e mikrobeve janë të padëmshme, por disa janë të rrezikshme, dhe ky lloj hulumtimi na ndihmon të mësojmë se si të mbrohemi para, “tha Ferer”.

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera