[wp-story]

Lajme

NISMA i reagon Mytës, për punësimet në arsim

NISMA i reagon Mytës, për punësimet në arsim
11:07 | 05 Nëntor 2019

NISMA Socialdemokrate – Dega në Prizren reagon ndaj hapjes së konkursit nga DKA-ja në Prizren për mësimdhënës në vendet e lira për të cilat ka pasur një konkurs dhe në të cilin tashmë janë të pranuar në punë kandidatët, edhe pse jashtëligjshëm janë munduar ta anaulojnë për llogari elektorale!

Mosrespektimi i U.A 7/2017 neni 13, nga Drejtoresha e DKA-së, e bënë shkelëse të ligjit barabartë sa z.Haskuka, i cili në kundërshtim me Ligjin e Arsimit Parauniversitar 04/L-032, po mundohet të anulojë konkursin e rregullt që është zhvilluar gjatë muajit Gusht.

NISMA Sodialdemokrate – Dega në Prizren, mendon se është e papranueshme dhe tepër e dëmshme ku tash e 3 muaj nxënësit e Prizrenit humbin mijëra orë mësimi për të cilën shumë shpejtë përgjegjësit e këtij kaosi në arsimin e Prizrenit do të përballen me ligjin.

Hapja e konkursit nga DKA-ja në Prizren, bie ndesh edhe me nenin 44 dhe 97 të Ligjit të Procedurës së Përgjithëshme Administrative O5L-31 duke mos i respektuar të drejtat e kanditatëve që aplikojnë për punsim. Shkeljet janë edhe më të mëdha nga ana e DKA-së, në këtë rast mosrespektimi i Ligjit të Punës 03/L-2012 si dhe mosrespektimi i vendimeve të organit që del nga Ligji i Ispektoriatit 2009/9, organ i cili tashmë i’u ka dhënë të drejtë kanditatëve të cilët janë pranuar në konkursin e muajit Gusht në marrëdhënie pune.

Shkeljet e vazhdueshme ligjore të Qeverisë Komunale në Prizren për interesa të punësimeve partiake siç ndodhi edhe para disa dite në Drejtorinë e Mirëqenies Sociale, tregon qartë se asgjë nuk ndryshon kjo qeveri nga qeveria e “Klanit PRONTO” që ka qenë për 10 vite!

NISMA Socialdemokrate – Dega në Prizren, inkurajon të punësuarit në konkursin e kaluar, të cilët kanë marrur përgjigje pozitive nga organet përgjegjëse sipas ligjit, për të gjitha këto padrejtësi që po ju bëhen nga ana e DKA-së, dhe Haskukës, t’i drejtohen Prokurorisë së shtetit”, thuhet në njoftimin e Zyrës për Informim të NISMA-s Socialdemokrate – Dega në Prizren.

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera