[wp-story]

Bota/Rajoni

Ngjashmëria e Trump me ish-presidentin i cili injoroi pandeminë dhe pastaj u sëmurë rëndë

Ngjashmëria e Trump me ish-presidentin i cili injoroi pandeminë dhe pastaj u sëmurë rëndë
19:53 | 05 Tetor 2020

Edhe një president i SHBA nuk mund të shmangte një pandemi që përfshiu botën dhe infektoi miliona.

Sëmundja e quajtur “Gripi Spanjoll” u shfaq në 1918 gjatë muajve të fundit të Luftës së Parë Botërore. Fillimisht, administrata e Uilson u përpoq të ulte sëmundjen edhe pse u përhap në të gjithë botën.

Historiani presidencial Tevi Troy, duke cituar përgjigjen e administratës ndaj pandemisë, e quan Uilson presidentin më të keq të SHBA për sa i përket trajtimit të një katastrofe.

“Përgjigja federale ndaj shpërthimit të gripit në 1918 mund të përshkruhet më së miri si neglizhuese. Qindra mijëra amerikanë vdiqën pa Presidentit Uilson duke thënë ndonjë gjë ose duke mobilizuar përbërës jo-ushtarakë të qeverisë amerikane për të ndihmuar popullsinë civile ”, shkruan Troy në“ Shall We Wake the President: Two Century of Disaster Management from the Oval Office

“Petrol Company” ndihmon më shumë se 200 familje për festën e Fitër Bajramit (VIDEO)

Të tjera