[wp-story]

Lajme

Në Ditën e Turqve, Kurti takohet me përfaqësues të këtij komuniteti në Kosovë

Në Ditën e Turqve, Kurti takohet me përfaqësues të këtij komuniteti në Kosovë
16:59 | 23 Prill 2021

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, së bashku me zëvendëskryeministren Emilija Rexhepi, priti në takim përfaqësuesit politik, kulturor e shoqëror të komunitetit turk në Kosovë, me rastin e 23 prillit, festës zyrtare të qytetarëve të komunitetit turk në Kosovë, Ditën e Turqve.

Kurti ua uroi të gjithë qytetarëve të komunitetit turk në Kosovë këtë ditë, e cila në Turqi përkon me Ditën e Sovranitetit dhe Festën e Fëmijëve.

Kryeministri uroi që kjo ditë e veçantë, që flet për diversitetin kulturor dhe trashëgimor që ka Kosova, të shërbejë si simbol i integrimit sa më të madh të komunitetit turk në Kosovë, si dhe afrimit të Kosovës me Republikën e Turqisë, si fuqi regjionale ekonomike dhe vend i rëndësishëm i NATO-s.

Përfaqësuesit e komunitetit turk pasi e uruan Kurtin për detyrën e tij, theksuan se Kosova është atdheu i tyre dhe ashtu siç kanë qenë bashkë në çdo fazë historike, janë të gatshëm të kontribuojnë në zhvillimin e mëtejmë të saj.

Kush ështe kosovari THE VICTOR që synon tregun e jashtëm? (video)

Të tjera