Ekonomi

Në ATK tejkalohet projeksioni i të hyrave edhe për mujin qershor

Në ATK tejkalohet projeksioni i të hyrave edhe për mujin qershor
10:10 | 03 Korrik 2020

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK), ka njoftuar se është tejkaluar projeksioni i të hyrave për muajin qershor, raporton Front Online. 

Sipas ATK-së, rritje ka pasur edhe krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Njoftimi i plotë i ATK-së:

Rikthimi në normalitet i deklarimit dhe pagesës së tatimeve, ka reflektuar edhe në muajin qershor, për të cilin vërehet rritje e dukshme e të hyrave në raport me periudhën e njëtë të vitit të kaluar, si dhe në raport me muajit paraprak.

Shuma e inkasuar për janar-qershor 2020 është 215.9 milion euro, ku diferenca e rritjes është në muajin maj dhe qershor, pas vështirësive të krijuara nga pandemia për periudhën e muajëve mars dhe prill, të hyrat e mbledhura vetëm në muajin qershor janë në vlerë 29,8 milion euro, 5.7 % ose 1.6 milion euro më shumë se plani i paraparë.

Ndërsa, në krahasimi me periudhen e njejt të vitit të kaluar (qershor 2019) kemi rritje për 13.6% apo 3.5 milion euro më shumë.

ATK do të punoj në vazhdimësi, në mënyrë që të realizohen objektivat e parapara për këtë vit.

Është koha të shijojmë çokollatën më të mirë..

Të tjera