Bota/Rajoni

Ndryshojnë rregullat në Belgjikë, informata për qarkullimin e shtetasve të Kosovës

Ndryshojnë rregullat në Belgjikë, informata për qarkullimin e shtetasve të Kosovës
11:15 | 29 Shtator 2020

Belgjika ka ndryshuar masat e Covid19, pas ndryshimit të shifrave karshi situatës epidemiologjike.

Personat që kanë vetëm shtetësi belge (jo dhe të Kosovës) tani mund të udhëtojnë në Kosovë nga aeroportet e Belgjikës pa pasur nevojë që të dëshmojnë me dokument të vlefshëm që posedojnë shtetësinë e Kosovës.

Të gjithë personat që kthehen nga Kosova në Belgjikë, 48 orë para kthimit duhet të plotësojnë formularin obligativ.

Vetë-izolimi 7 ditor dhe testi per COVID-19 pas kthimit në Belgjikë është i obligueshëm, shkruan Indeksonline.

Udhëtimet jo-esenciale nga vendet që janë kategorizuar si “Zona të Kuqe” për shkak të COVID-19 (edhe Kosova është ende Zonë e Kuqe) drejt Belgjikës janë të ndaluara.

Megjithatë, kjo ndalesë nuk aplikohet për shtetasit e shteteve të BE-së dhe zonës Schengen si dhe për shtetasit e vendeve të treta që posedojnë një leje qendrimi valide ose vizë D valide nga një shtet i zonës Schengen.

Udhëzime të tjera mbi udhëtimet nga vende të tjera në Belgjikë dhe nga Belgjika në vende të tjera, duke përfshirë edhe Kosovën.

Përfito FALAS një pushim për çift në Budva

Të tjera