[wp-story]

Bota/Rajoni

NATO përgatit planin e emergjencës për valën e dytë të COVID-19

NATO përgatit planin e emergjencës për valën e dytë të COVID-19
12:46 | 19 Qershor 2020

Ministrat e Mbrojtjes të NATO-s kanë rënë dakord për një plan emergjence në rastin e një vale të dytë të COVID-19, ndërsa aleanca ushtarake po përpiqet të tregojë se si mund të ndihmojë gjatë krizës shëndetësore.

Ministrat e Mbrojtjes nga Finlanda, Suedia dhe Australia gjithashtu iu bashkuan diskutimeve, si dhe Përfaqësuesi i Lartë i BE-së / Zëvendës Presidenti Borrell.

“Anëtarët e NATO-s do të krijojnë një stok të përbashkët të pajisjeve mjekësore dhe një fond krize me vlerë në miliona, për të shpenzuar në furnizime kritike mjekësore”, tha Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, pas përfundimit të bisedimeve dy ditore.

“Detyra thelbësore e NATO-s në pandemi është të sigurojë që kjo krizë shëndetësore të mos bëhet një krizë sigurie”, shtoi ai.

Stoltenberg nuk dha detaje mbi madhësinë e fondit ose se kur rezerva do të ishte në dispozicion, pasi ishte ende shumë herët për këtë, por sqaroi se disa aleatë tashmë kishin filluar të zotoheshin dhe se disa kontribute do të jenë në dispozicion shumë shpejt.

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera