[wp-story]

Bota/Rajoni

NATO: Greqia dhe Turqia ranë dakord të pezullojnë stërvitjet ushtarake

NATO: Greqia dhe Turqia ranë dakord të pezullojnë stërvitjet ushtarake
14:41 | 24 Tetor 2020

Greqia dhe Turqia kanë rënë dakord të anulojnë stërvitjet ushtarake të planifikuara për javën e ardhshme, pretendoi Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg.

Stoltenberg kishte propozuar një pezullim reciprok të stërvitjeve ushtarake gjatë festave fetare dhe kombëtare, një pezullim të studimeve sizmike turke dhe një zgjidhje të mosmarrëveshjes sipas ligjit ndërkombëtar.
Kreu i NATO-s e mirëpriti vendimin e të dy palëve.

Abstenimi nga stërvitjet ushtarake gjatë festave kombëtare dhe fetare konsiderohet një nga masat e vjetra të Ndërtimit të Besimit midis Greqisë dhe Turqisë.Greqia deklaron se e mirëpret një marrëveshje, por shtojnë se një kusht i domosdoshëm është largimi i Oruc Reis nga shelfi kontinental Grek.

Super zbritje në “Petrol Company”

Të tjera