[wp-story]

Bota/Rajoni

NASA nis prodhimin e avionit për pasagjerë, do arrijë 1500 km/orë

NASA nis prodhimin e avionit për pasagjerë, do arrijë 1500 km/orë
22:31 | 17 Dhjetor 2019

Avioni eksperimental i NASA’s, X-59, që mund të kthejë në realitet udhëtimin e pasagjerëve komercialë me shpejtësi supersonike, ka marrë lejen për t’u ndërtuar.

QUESST është “Teknilogjia e Hedshtur Supersonike”, dhe në këtë avion që do të ndërtohet nga Lockheed Martin, mund të vihet në punë që në vitin 2021.

Ky është avioni i parë me pilot me të cilin ka punuar NASA në 30 vitet e fundit, dhe qëllimi është që të duhet zhurma e lartë supersonike.

Nëse arrihet kjo, avioni që do të fluturonte me 1500 km/orë, në një lartësi prej 16 mijë metrash, nuk do të shkaktonte asnjë zhurmë në tokë.“M Sillosi” S’ka nëvojë për panik, grurë ka me bollëk

Të tjera