Bota/Rajoni

Myslimanët në Indi sot falën Bajramin përkundër rasteve në rritje të koronavirusit

Myslimanët në Indi sot falën Bajramin përkundër rasteve në rritje të koronavirusit
11:59 | 01 Gusht 2020

Myslimanët në New Delhi falën Bajramin në Xhaminë Masjid – një nga xhamitë më të mëdha në Indi.

Autoritetet lejuan njerëzit të vizitojnë vendet e adhurimit, të cilat u mbyllën më herët për shkak të pandemisë COVID-19.

Lutjet nga besimtarët u bënë me një distancë mes vete dhe mbanin maska. Gjithashtu nuk u praktikua edhe edhe zakoni i përqafimit pas faljes.

Në këtë ditë myslimanët në Indi u uruan edhe nga kryeministri Narenda Mondi.

“Gëzuar Bajramin! Përshëndetje në Ditën e Kurban Bajramit. Le të na frymëzojë kjo ditë të krijojmë një shoqëri të drejtë, në harmoni dhe gjithëpërfshirëse. Fryma e vëllazërimit dhe dhembshurisë qoftë edhe më tej”.

Prince Espresso miku më i mirë i yjeve të Sunny Hill Festival

Të tjera