[wp-story]

Jetë

Muzika e cila shpejt do t’ju qetësojë: Kjo melodi meditative ju çon në vendin magjik

Muzika e cila shpejt do t’ju qetësojë: Kjo melodi meditative ju çon në vendin magjik
23:16 | 03 Gusht 2019

Me këta tinguj të valëve të detit mund të relaksoheni, të ushtroni jogë, të lexoni libër dhe të meditoni

Pa marrë parasysh a jeni në plazh apo përdorni tingujt e xhiruar të detit, transmeton Telegrafi.

Një teori thotë që lloji njerëzor evoluon në ambientin në të cilin ka pasur shumë savana dhe burime uji të freskët.

Prandaj, thellë në trurin tonë është “e ushqyer” dashuria ndaj ujit, i duam tingujt e tij.

Teoria tjetër flet për atë që tingulli i ujit i cili rrjedh na rikujton qëndrimin tonë brenda mitrës.

Në të vërtet, tingulli të cilin bebja e palindur e dëgjon në stomakun e nënës, bashkë me rrahjet e zemrës së saj, është zhurmë e cila krijon gjak derisa rrjedh në vena të mitrës.

Sidoqoftë, është fakt që tingulli i shiut dhe i ujërave të tjerë natyralë përmban valë alfa, të cilat në trurin e njeriut krijojnë gjendje relaksuese dhe meditative.

Të kënaqemi me tingujt e tillë!

Super zbritje në “Petrol Company”

Të tjera