[wp-story]

Front TV

Musliu: Shërbimi ushtarak kërkon kosto, vështirë i arritshëm

Musliu: Shërbimi ushtarak kërkon kosto, vështirë i arritshëm
11:29 | 09 Shkurt 2020

Deklarata e kryeminitrit të Kosovës, Albin Kurti, që shërbimi ushtarak në vend të bëhet i detyrushëm, nuk po gjenë mbështetjen e duhur nga ish-pushtetarët, tanimë deputetë të opozitës së Kuvendit të Kosovës.

Deputetja nga Partia Demokratike e Kosovës (PDK), Ganimete Musliu, në një intervistë për “Front Online”, deklaratën e Kurtit e ka cilësuar vetëm si një dëshirë të kryeministrit, që siç thotë ajo “për të bërë dicka”.

“A kanë kalkuluar me shifra, se sa të rinjë brenda vitit arrijnë moshën 18 vjeçare, që duhet t’i përgjigjen kësaj thirrje, nëse po, cila është kosto finaciiare që shteti i Republikës së Kosovës ta ketë për ta përmbushur një detyrim të tillë, sepse një detyrim i tillë teorikisht duket bukur, por praktikisht është kogja i vështirë për Kosovën për tu arritur”, ka deklaruar ajo.

Musliu e cila ishte për dy mandate ishte pjesë e Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikqyrje të FSK-së, pohon se një shërbim i tillë kërkon edhe kosto të lartë të shpenzimeve.

Përveç tjerash ajo thotë se në strategjinë e Ushtrisë së Kosovës e cila u miratua më 14 dhjetor të vitit 2018, nuk është i aprovuar shërbimi ushtarak i detyrueshëm.

“Kemi më pak se një vit e gjysmë që është marrë një vendim për ushtrinë dhe ushtria e Kosovës në strategjinë e saj ka planin 10 vjeçar të punës dhe objektivave që duhet t’i arrijë. Në atë plan nuk është i aprovuar shërbimi ushtarak i detyrueshëm”, ka potencuar Musliu. Përmbushjen e standardeve operacionale, Musliu e sheh problematike.

Sipas saj, fillimisht duhet të bëhet një ekspertizë dhe pastaj të votohet në Kuvendin e Kosovës.

Lexo edhe :

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera