Ekonomi

Murtezaj: 5,000 biznese më tepër paguajnë tatim sivjet

Murtezaj: 5,000 biznese më tepër paguajnë tatim sivjet
16:08 | 13 Maj 2022

Ilir Murtezaj, drejtor i Administratës Tatimore të Kosovës, ka thënë se afër 270 milionë euro është vlera e të hyrave të inkasuara në katër muajt e parë të vitit 2022.

34.1 përqind është rritja në krahasim më vitin 2021 dhe ky dallim – Murtezaj ka treguar  se është vlerësuar nga zyrtarët e Fondit Monetar Ndërkombëtar të cilët kanë qëndruar në Kosovë këto ditë.

“Zyrtarët e FM-së kanë shprehur vlerësim të lartë, si në aspektin e realizimit të të hyrave dhe implementimin të rekomandimeve të këtij fondi të cilat shkojnë në funksion të reformimit të ATK-së”, ka shtuar ai, në KlanKosova.

Murtezaj ka thënë se janë rreth 5,000 biznese më tepër këtë vit që paguajnë tatim në krahasim me vitin e kaluar.

“Janë 10 përqind më tepër, rreth 51,000, pra ka rritje të numrit të deklaruesve”.

“Lidhur me inflacionin, nuk ka ndikuar në pjesën e rritjes së të hyrave. Inflacioni mund të ketë ndikim në pjesën doganore. Të gjithë sektorët janë pjesë e barrës që mbushin buxhetin e shtetit, por me theks të veçantë mund të jetë sektori bankar, ai energjetik, tregtia me shumicë dhe pakicë. Ndërsa sa i përket sektorëve me rrezikshmëri për shmangie tatimore janë: ndërtimtaria, akomodimi…”./FrontOnline

Natën e Kurban Bajramit Petrol Company shpërndan 40 pako ushqimore për fëmijët jetim në Kosovë

Të tjera