×
 • Lajme
 • Lajme

  MSh-ja shpall konkurs për 1034 specializime, ja si duhet aplikuar

  FrontOnline
  30 Korrik 2020

  Në pajtim me Ligjin për Shëndetësi Nr. 04/L-125, Udhëzimin Administrativ mbi shkollimin specialistik Nr.05/2017, në bazë të propozimit të Bordit Qendror për Shkollim Specialistik (BQSHS) dhe pas aprovimit nga Ministri i shëndetësisë, Ministria e Shëndetësisë shpall:

  Konkurs

                                    Për ndarjen e specializimeve nga këto lëmi:    

  Kategoria e pare:

  Kandidatet kane te drejte te aplikojnë ne dy lëmi specialistike, por jo te njëjtës kategori (mund te konkurrojnë ne një lëmi specialistike nga kategoria e pare dhe ne një nga kategoria e dyte)

  Të drejtë aplikimi kanë të gjithë kandidatët të cilët i plotësojnë kushtet sipas Udhëzimit Administrativ UA Nr.05/2017 për Shkollim Specialistik, si në vijim:

  1. Të kenë të kryer Fakultetin e Mjekësisë (drejtimi Mjekësi e përgjithshme, Stomatologji, Psikologji master);
  2. Të jenë të licencuar për punë profesionale
  3. Në lëmit kirurgjikale në ditën e shpalljes së konkursit nuk duhet të kenë mbushur moshën 35 vjeçare, kurse për lëmit tjera nuk ka kufizim moshe
  4. Të ketë aftësi të domosdoshme psikofizike për vijimin e specializimit
  5. Te jete anëtar i Odes përkatëse shëndetësore.

  Dokumentet e nevojshme në ditën e aplikimit janë:

  1. Aplikimi behet online ne linku:  Https://rsh.rks-gov.net ;
  2. Diploma (apo nostrifikimi) e Fakultetit të Mjekësisë;
  3. Çertifikata e notave të Fakultetit dhe nota mesatare (nëse nota mesatare nuk figuron në diplomë), për kandidatet te cilët kanë përfunduar fakultetin jashtë Republikës se  Kosove duhet te behet barazvleresimi I notes mesatare ne Fakultetin e Mjekësisë;
  4. Licenca e punës;
  5. Dokument nga Oda përkatëse shëndetësore qe është anëtarë i odes
  6. Letërnjoftimi (fotokopje);
  7. Çertifikata e lindjes;
  8. Çertifikata mjekësore;
  9. Për kandidatët aplikantë me financim nga Institucionet Shëndetësore private dhe për specializimet nga Mjekësia Familjare:

  9a. Letër mbështetëse qe institucioni përkatës e konfirmon mbështetjen e kandidatit për financim gjate kohës se specializimit.

  Kriteret për zgjedhjen e kandidateve për specializim

  1. Nota mesatare (piket nota mesatare me dy x 2 d.m.th. nga 6×2=12, 7×2=14, 8×2=16, 9×2=18 dhe 10×2=20)

  2. Koha e pritje dhe përvoja e punës (viti x 2.5 deri ne maksimum 10 pike, d.m.th. nga 0.0-10 pike)

  3. Afati i diplomimit (minus 2.5 pike/vit, nëse ka te kaluar çdo vit, maksimum minus 10 pike)

  4. Poentimi ne interviste (3 anëtar me maksimum 5 pike (1-5))

  5. PhD ose master (PhD e përfunduar 5 pike, e regjistruar 2 pike, master i përfunduar 2 pike, I regjistruar 1 pike)

  6. Punime shkencore (autor i pare nëse ka 2 pike, koautor 1 pike (maksimumi))

  7. Fëmijë i dëshmorit 2 pike

  Nota Mesatare                         12-20 pike

  Koha e pritjes                          0-10 pike

  Afati i diplomimit                   0 deri -10 pike

  Intervista                                 3-15 pike

  PhD ose master                       5 ose 2 ose 1 pike

  Konkursi do të jetë i hapur 15 ditë nga shpallja publike.

  KESCO u certifikua me tri ISO Standarde
  Nga Rubrika
  Lajme30 Shtator 2023
  Senatorja amerikane Jeanne Shaheen ka reaguar pas paralajmërimeve të sotme të SHBA-së se forcat serbe kanë shtuar numrin e tyre në kufi...
  Lajme29 Shtator 2023
  Këngëtari shqiptar,Hajro Ceka është shfaqur i lumtur krah Ivica Daçiqit. Shqiptari nga Mali i Zi ka publikuar një foto me Daçiqin pas...
  Lajme29 Shtator 2023
  Sot Policia e Kosovës ka bastisur vilën e Milan Radojçiqit në Liqenin e Ujmanit. Ministri  i Punëve të Brendshme, tha se edhe nga...
  Të tjera
  Sport29 Shtator 2023
  Monza ka konfirmuar zyrtarisht nënshkrimin me Alejandro ‘Papu’ Gomez me një kontratë deri në fund të sezonit 2023-24. 35-vjeçari arrin si transferim...
  Lajme29 Shtator 2023
  Kryeministri i vendit, Albin Kurti, ka folur me Këshilltarin për Siguri Kombëtare të presidentit të ShBA-së, Joe Biden, Jake Sullivan. Kurti e...
  Lajme29 Shtator 2023
  Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, i ka thënë presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, se përgjegjësit për sulmin në Banjskë ndodhen në Serbi....
  Lajme29 Shtator 2023
  Deputeti i PDK-së, Xhavit Haliti, në një intervistë dhënë një mediumi në Shqipëri ka trajtuar zhvillimet e fundit në Kosovë si dhe...
  Lajme29 Shtator 2023
  Drejtori i Forumit për Marrëdhënie Etnike në Beograd, analisti Dushan Janjiq deklaroi në një intervistë në “Info Plus” në RTK, se grupi...
  Lajme29 Shtator 2023
  Ministria e Mbrojtjes e Britanisë së Madhe ka njoftuar se e ka transferuar komandën e një batalioni të ushtrisë në NATO, në...

  FrontOnline, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.