Lajme

Mjekët drejt migrimit, të pa punë figurojnë 581 prej tyre

Mjekët drejt migrimit, të pa punë figurojnë 581 prej tyre
22:03 | 15 Shtator 2020

Për shkak të kushteve jo të mira, e për shkak të pezullimit të Ligjit për Paga, një pjesë e punëtorëve shëndetësorë vlerësohet ta kenë lëshuar vendin, kështu për të kërkuar punësim në shtetet tjera.

Nënkryetari Gjonbalaj ka thënë se deri para fillimit të pandemisë ka pasur kërkesa të mjekëve për punësim jashtë vendit.

Ai ka treguar se punëtorët shëndetësorë kanë shumë oferta për punësim jashtë vendit, sidomos nga Gjermania.

“Raste të tilla deri në fillimin e pandemisë ka pasur, megjithatë Ligji i hedhur poshtë për paga ka qenë një ndalesë rapide e kërkesave. Pas zërave dhe informatave që ligji nuk po kalon, kanë filluar përsëri largimet nga vendi”, ka shtuar ai për Front Online.

Mjekëve nuk u dalin 300 euro nga Qeveria, javën tjetër nisin grevat

Gjonbalaj ka treguar se problematikë tjetër në vend është edhe mospunësimi i mjekëve.

Sipas tij, 581 mjekë figurojnë si të pa punë në Kosovë.

“Momentalisht sipas databazës tonë që kemi janë 581 mjek të pa punë, këta janë mjek të përgjithshëm që e kanë përfunduar fakultetin dhe janë të pa punë, ndër ta mbi 100 specialistë janë të pa punë”, është shprehur tutje ai për Front Online.

Vit pas viti një numër i madh i mjekëve dhe infermierëve lëshojnë Kosovën, kështu duke kërkuar punë në vendet e Bashkimit Evropian.

 

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera