Tenderët

Ministria e Mjedisit kërkon lopatë 65 tonëshe të bagerit për rregullimin e shtratit të lumit

Ministria e Mjedisit kërkon lopatë 65 tonëshe të bagerit për rregullimin e shtratit të lumit
15:59 | 05 Shkurt 2020

Për rregullimin e një shtratit të lumit në komunën e Ferizajt, Ministria e Ambientit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH) nga Operatoret Ekonomik (OE) pjesëmarrës në këtë proces të prokurimit të kenë një ngarkues 65 tonë. Për Autoriteti Kontraktues (AK) ky kriter është normal, por për përfaqësuesin e OE ankues “Berisha Company” kriteri i vendosur është normales pasi që sipas tyre një ngarkues të tillë nuk e posedon asnjë kompani kosovare, raporton “Front Online”.

Përfaqësuesi i Operatorit Ekonomik ankues Tefik Sylejmani në seancën e OSHP-së të cilën e ka monitoruar “Front Online” ka thënë se Autoriteti Kontraktues me vet faktin që ka kërkuar te zbatoj nenin 72  lidhur me atë se nuk ka pasur noterizim të dokumenteve është dashur të sqaroj se kompania që përfaqëson ai nuk ka mundur të shkojë në Turqi për të marr një dokumentacion valid për te përmbush kërkesat e Autoritetit Kontraktues. “Në aspektin procedural edhe një kërkese diskriminuese, sepse sipas eksperteve lopata ngarkuese mbi 65 tonë do t’i përshtatej një kanali te Panamasë apo kanalit të Suezit” ka thënë ai, raporton “Front Online”.

 Në anën tjetër Ndriçim Mustafa nga Autoriteti Kontraktues ka thënë se dokumentet e Operatorit Ekonomik kanë qenë të pa noterizuara. Ai ka thënë se mbretet prapa vendimit për vazhdim të procedurës së më tutjeshme.

Edhe ekspertja teknike e OSHP-së  Abertare Prebreza tha se mbetet në tersi pranë raportit të saj të ekspertizës dhe kërkoi që të cilësohet si e pa bazuar ankesa e Operatorit Ekonomik në fjalë. 

Vendimi i Panelit Shqyrtues për këtë aktivitet Prokurimit do të merret në ditët në vijim, deri sa portali “Front Online” do t’u mbaj të informuar në vazhdimësi për rrjedhën e këtij procesi të prokurimit. / Front Online /

Blini derivate me çmim të lirë dhe hyni në garë për të fituar banesë, iphone 13 e 19 shpërblime tjera

Të tjera