Lajme

Ministri i Arsimit Ramë Likaj vizitoi Universitetin e Gjakovës

Ministri i Arsimit Ramë Likaj vizitoi Universitetin e Gjakovës
18:55 | 03 Korrik 2020

Rektori i Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani”, Prof. Ass. Dr. Artan Nimani me bashkëpunëtorë pritën në takim Ministrin e Arsimit dhe Shkencës (MASh) z. Ramë Likaj.

Gjatë takimit u diskutuan nevojat që ka Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani” dhe për sfidat me të cilat po ballafaqohet UGJFA-ja. Ndërsa fokusi i temës së takimit ishte ndërtimi i kampusit universitar i Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani”. Po ashtu, rektori Nimani ka ngritur shqetësimet rreth vonesës në procesin e akreditimit të programeve të reja studimore.

Ministri Likaj tha se po i bëjnë përgatitjet për nisjen e kampusit universitar të UGJFA-së dhe për këtë e kanë ndarë një vijë buxhetore, ndërsa për procedura do të përkujdeset MASh-i dhe sipas tij pritet që këtë vit të fillojnë punimet. Ndërkaq, ka theksuar gatishmërinë e tij që të punojë ngushtë me rektorin Nimani, në mënyrë që të përshpejtohen proceset zhvillimore të UGJFA-së, që studentëve t’iu ofrohet arsimim sa më cilësor.

Në takim bashkë me Ministrin Lika ishte e pranishme edhe deputetja e Kuvendit të Kosovës znj. Teuta Haxhiu, njëherit është anëtare në Komisionin për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport, e cila dëgjoi me vëmendje prioritetet që ka nevojë UGJFA-ja dhe premtoi që do t’i drejtojë ato para këtij Komisioni.

Rektori Nimani e falënderoi Ministrin Likaj dhe deputeten Haxhiu për vizitën në Universitetin e Gjakovës “Fehmi Agani” dhe u kërkoi të merret në konsideratë çdo çështje e diskutuar në takim.

EKSKULZIVE: Art Motion dhe Klan Kosova fitojnë të drejtën televizive të Superligës, Ligës së parë si dhe Kupës së Kosovës 

Të tjera