Lajme

Miftaraj: Mandati i Gjykatës Speciale vazhdohet me automatizëm

Miftaraj: Mandati i Gjykatës Speciale vazhdohet me automatizëm
19:13 | 25 Gusht 2020

Drejtori I IKD-së shprehet I prerë se mandati i Speciales vazhdohet me automatizëm në bazë të ligjit të votuar në Kuvendin e Kosovës para 5 viteve, dhe punën do ta vazhdoj deri në njoftim të Këshillit të Bashkimit Evropian se ka kryer të gjitha rastet që ka pasur.

LEXO EDHE: Adresimi i Thaçit për Specialen, Miftaraj thotë se është ndërhyrje në punën e Gjykatës

“Në bazë të amendamentit kushtetues janë nenet, 12, 13, 14  e përcaktojnë në mënyrë të qartë që nëse Gjykata Speciale përmes Këshillit të Bashkimit Evropian  e njofton  Qeverinë apo Kuvendin se i ka kryer rastet që i ka në punë dhe i ka përfunduar mandatin e saj, atëherë institucionet në Kosovë nuk kanë të drejtë dhe nuk munden të vazhdojnë mandatin e saj”,  ka thënë Miftaraj.

Ai është shprehur se ky konstatim i tije që mandate i Gjykatës Speciale vazhdohet me automatizëm, mund të vërtetohet edhe në bazë të procesverbaleve të takimeve ndërmjet grupeve punuese të Kosovës dhe atyre të BE-së.

“Mandati i Gjykatës Speciale vazhdohet në mënyrë automatike, besoj për këtë ka edhe procesverbale në mes të takimeve që janë mbajtur në mes të grupeve punuese të Kosovës dhe të BE-së” ka thënë ai.

Një delegacion i Prince Coffee viziton plantacionet e kafesë në Indi

Të tjera