Auto

Mercedes po u ofron punonjësve deri në 400,000 euro për t’u larguar nga kompania

Mercedes po u ofron punonjësve deri në 400,000 euro për t’u larguar nga kompania
07:42 | 14 Shtator 2021

Gjiganti automobilistik Daimler AG është përballur me ndryshime të mëdha gjatë ristrukturimit. Në të vërtetë, nga njëra anë, grupi do të ndahet në dy kompani të reja, të pavarura këtë vit: Mercedes-Benz për makina dhe furgona dhe Daimler Truck për kamionë dhe autobusë.

Prodhuesi i makinave, nga ana tjetër, dëshiron të bëhet neutral ndaj klimës para vitit 2039 dhe duhet ta kthejë plotësisht prodhimin e tij në elektromobilitet. Sidoqoftë, për të qenë në gjendje të përballojë investime të mëdha financiarisht, Daimler po ndjek kursime të rrepta dhe kjo do të ketë pasoja të gjera për punonjësit e Grupit, transmrton FrontOnline.

Vetëm në gjashtë fabrika gjermane, ekziston rreziku i 20,000 pushimeve nga puna. Drejtori i Përgjithshëm i Daimler, Ola Källenius vitin e kaluar njoftoi një program ndarjeje që, sipas kompanisë, është vullnetar. Një inxhinier në të 40 -at e tij të hershme që erdhi në kompani pas diplomimit mund të presë një pagesë shkëputjeje deri në 400,000 euro, dhe oferta për t’u larguar tashmë është pranuar nga më shumë se 3.500 punonjës, ka mësuar Business Insider. Një zëdhënës i kompanisë theksoi se ky numër nuk përfshin punonjësit që lanë Daimlerin në pension të pjesshëm ose në pension. Përndryshe, numri do të ishte dukshëm më i lartë, tha një zëdhënës.

Jo të gjithë janë të kënaqur me programin e ndarjes. “Ne nuk duam pagesën e ndarjes”, tha një punonjës i Untertürkheim për mediat gjermane, i cili më mirë do t’i shihte paratë e investuara në zhvillimin e mëtejshëm. Biznesi po shkon mirë tani. Largimi i disa kolegëve do të bënte “vrima”./FrontOnline/

 

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera