Bota/Rajoni

Më shumë se 50 fëmijë shqiptarë mbahen peng në kampet e Sirisë

Më shumë se 50 fëmijë shqiptarë mbahen peng në kampet e Sirisë
12:27 | 28 Shtator 2020

Aktualisht më shumë se 50 fëmijë shqiptarë janë çuar me forcë në kampet e Sirisë.

Mide Dumani nuk i ka parë fëmijët e saj që nga viti 2014.

I shoqi, një islamist radikal, iu bashkua ISIS-it dhe mori edhe fëmijët me vete në Siri.

Rreth nëntë muaj më vonë ai u vra në luftë, duke i lënë fëmijët jetim në kampin famëkeq të Al-Holit në Siri.

“Nëna për fëmijën është në siklet. Se ku hanë dhe ku pinë”, thotë Mide Dumani.

Harresa për kaq vite e institucioneve, i qoji familjet e këtyre fëmijëve në një protestë simbolike, e cila u mbajt pranë Kryeministrisë. /Deutsche Welle/

EKSKULZIVE: Art Motion dhe Klan Kosova fitojnë të drejtën televizive të Superligës, Ligës së parë si dhe Kupës së Kosovës 

Të tjera