[wp-story]

Bota/Rajoni

Mbi 700 historianë vinë me letrën e hapur kundër Trump: Ai duhet të merret në pyetje

Mbi 700 historianë vinë me letrën e hapur kundër Trump: Ai duhet të merret në pyetje
17:41 | 17 Dhjetor 2019

Studentë e historianë kanë shkruar një letër të hapur, duke kërkuar që Presidenti amerikan Donald Trump, të merret në pyetje.

Brenda letrës, 750 figura të jashtëzakonshme së bashku me profesorë nga Harvard, Yale dhe Stanford argumentojnë se ”abuzimmi” nga Trump është pikërisht baza e fajësimin dhe heqjes të një presidenti.

”Nëse sjellja e gabuar e Presidentit Trump nuk rritet në masën e fajësimit, atëherë pothuajse asgjë nuk bën”, shkruajnë ata.
Shumë studentë, historianë dhe figura të ndryshme të shquara kanë nënshkruan një letër të hapur duke kërkuar që Shtëpia të votojë për të marrë në pyetje Presidentin Trump.

Brenda letrës, thuhet se Trump ka shkelur betimin e tij në vendin e punës, duke i kërkuar presidentit ukrainas Vloodomyr Zelensky.

Ata e përshkruajnë skandalin e Ukrainës si një ”shpërdorim flagrant”, që ka qenë i dëmshëm për strukturën.
Ata vazhdojnë të sulmojnë pengimin e paligjshëm të Trumpit për hetimin në shtëpi, duke thënë se ka ”demonstruar një përbuzje të pacipë për autoritetet konsulente.”

Duke argumentuar se Trump ka provuar një mosrespektim të plotë për secilin rregull, dhe kështu ata përfundojnë: ‘‘Ky mosrespektim vazhdon dhe kjo përbën një rrezik transparent dhe aktual.”

Midis nënshkruesve të ndryshëm të profilit të lartë të letrës janë regjisori i dokumentarit Ken Burns dhe biografi i Lyndon Jonhson Robert Caro.
Demokratët argumentojnë se Trump shkeli betimin e tij, duke i kërkuar ndihmë Ukrainës për hetim ndaj Joe Biden, ndërsa vetë Trump e ka quajtur këtë hetim ”një gjueti shtrigash.”/Front Online/

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera