Lajme

Mbi 1000 mijë babadimra pritet të vrapojnë në maratonën humanitare në sheshin “Zahir Pajaziti”

Mbi 1000 mijë babadimra pritet të vrapojnë në maratonën humanitare në sheshin “Zahir Pajaziti”
20:57 | 03 Nëntor 2019

Vrapo Babadimër është iniciativë tashmë tradicionale, maratonës humanitare të fundvitit “Vrapo me Babadimra- kontribo për familjet në nevojë” organizuar nga Jusuf Islami OJQ “Projekti 5 Cent”.

Qëllimi kryesor i kësaj iniciative është në rend të parë ngritja e donacioneve për të ndihmuar familjet e varfëra në Republikën e Kosovës me rastin e festave të fundvitit. Te gjitha mjetet e mbledhura gjate ketij aktiviteti do te ndahen per familjet ne nevoje. Ne edicionin e pare kemi ndihmuar gjithsej 60 familje në Prishtinë, në edicionin e dytë kemi ndihmuar 350 familje ndërsa në edicionin e tretë janë ndihmuar 500 familje në 7 qytetet e Kosovës, ku qendrat sociale kanë bërë përzgjedhjen e familjeve. Këtë vit synojmë të ndihmojmë deri në 700 familje në gjithë Kosovën. Për mjetet e mbledhura dhe të shpërndara do të mbahet llogari transparente.

“Maratona ishte shfaqur në mediat më të mëdha botërore, sic janë CNN, BBC, EuroNews si edhe shumë portale botërore dhe të gjitha mediet vendore. Pas një kohe të gjatë Kosova po promovohej në këto medie me lajme të mira. Dhe si shtet hymë në mesin e 60’te shteteve të botës me një aktivitet të tillë”, thuhet në faqen e Projektit 5 Cent në Facebook.

Organizimi i martonës është i tillë, ku synohet që të krijohen mjete nga shitja e kostumeve të babadimrave për qytetarët pjesëmarrës në maratonë, ndërsa pas maratonës me ato mjete blehen furnizime me ushqime dhe gjëra të nevojshme për familjet në nevojë.

Me datën 25.11.2019 do të fillojmë shitjen e kostumeve në sheshin, ‘’Zahir Pajaziti’’ deri me datën 15.12.2019 kur dhe është dita e Mini Maratonës Humanitare Vrapo Babadimër./Front Online/

https://www.facebook.com/projekti5cent/posts/1331559580356254

Prince Caffe: Hape dhe fito preminë kryesore, çdo muaj nga një Fiat 500

Të tjera