Lajme

Mazllum Barlaliu: VV-ja s’ishte e përkushtuar ndaj votuesve, i la pas dore

Mazllum Barlaliu: VV-ja s’ishte e përkushtuar ndaj votuesve, i la pas dore
22:22 | 22 Tetor 2021

Rënie në përqindje të votave ka shënuar Lëvizja Vetëvendosje në zgjedhjet lokale në krahasim me ato nacionale.

Ky subjekt politik në zgjedhjet lokale ka fituar vetëm 205 mijë e 854 vota, derisa në zgjedhjet nacionale 438 mijë e 336 vota, shkruan FrontOnline.

Njohësi i proceseve zgjedhore, Mazllum Baraliu, thotë se rënia e tyre ka ardhë pasi që ky subjekt politik ka treguar neglizhencë ndaj qytetarëve.

“Natyrisht ndoshta edhe neglizhenca ose vetëkënaqësia nëse mund të themi e subjektit fitues të zgjedhjeve të fundit nacionale i cili subjekt nuk është që ka qenë i përkushtuar sa duhet ndaj votuesit në zgjedhjet lokale, as para fushatës e as pas fushatës dhe kjo në një mënyrë apo tjetër ka lënë përshtypje te votuesit se ka një masë interesimi ose zhgënjimi ose edhe thjesht abandonimi pra lënie pas dore, mos respekt i duhur ndaj qytetarit”, ka thënë ai.

Baraliu, deklaron se në zgjedhjet e 17 tetorit ka pasur ndryshim dhe se ata që kanë punuar kanë arritur të kenë sukses.

“Subjektet politike që kanë punuar shumë menjëherë pas zgjedhjeve nacionale që ta përmirësojnë imazhin e tyre të rënë në zgjedhjet e fundit nacionale në zgjedhjet lokale dhe si duket në një masë apo tjetër disa subjekte ia kanë arritur”, ka deklaruar Baraliu, për FrontOnline.

Qytetarët e Kosovës votuan më 17 tetor për të zgjedhur të parin e Komunës.

Por, ky proces përfundoi vetëm për 16 komuna, pasi që 21 prej tyre kanë shkuar në balotazh, ndërsa një në rivotim./FrontOnline/

Auto Mita me një mundësi të mirë për bizneset – për çdo veturë të re, SERVISI FALAS deri në 100…

Të tjera