Lajme

Matthew Palmer: Për SHBA-të pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme

Matthew Palmer: Për SHBA-të pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme
16:13 | 05 Nëntor 2019

Çështja e pavarësisë së Kosovës për SHBA-të nuk ekziston, tha ndihmës sekretari i shtetit dhe i dërguari special i SHBA-ve për Ballkanin Perëndimor, Matthew Palmer.

Ai shtoi se njohja e pavarësisë së Kosovës nga ana e Serbisë nuk është një problem që zgjidhet shpejt dhe lehtë, dhe se nuk është çështje për median.

Palmer, i cili më parë kishte thënë në Shkup dhe Prishtinë se Serbia nuk do të pranohet në BE derisa të njohë pavarësinë e Kosovës, tha në një intervistë për mediat serbe se njohja e pavarësisë së Kosovës është një temë që duhet diskutuar në kuadër të dialogut.

Ai foli edhe për taksën 100%, për të cilën tha se ishte shprehur qartë gjatë qëndrimit të tij në Prishtinë se taksa duhet të hiqet që t’i hapë rrugë dialogut.

Në MINIMAX kanë filluar zbritjet finale me çmime fikse 2€, 5€, 7€, 9€

Të tjera