Bota/Rajoni

Maqedonia e Veriut hap kufijtë sot, kusht për të kaluar testi për koronavirus

Maqedonia e Veriut hap kufijtë sot, kusht për të kaluar testi për koronavirus
10:25 | 17 Qershor 2020

Duke nisur nga dita e sotme Maqedonia e Veriut ka hapur të gjitha vendkalimet kufitare. Përjashtim bëjnë aeroportet. Megjithatë, edhe pse kufijtë u hapën, në fuqi mbeten masa sigurie për të kaluar.

Kështu, për të hyrë në Maqedoninë e Veriut është e detyrueshme të keni me vete një test i vlefshëm PCR, jo më i vjetër se 72 orë.

Të gjithë ata që do të hyjnë në vend dhe nuk kanë një test negativ të koronavirusit me kohëzgjatjen e caktuar, do të dërgohen në karantinë shtetërore.

Mbetet në fuqi po ashtu edhe masa e nënshkrimit “Deklaratë e vetë-izolimit të detyrueshëm për 14 ditë”.

Ky vendim nuk do të vlejë vetëm për turistët e huaj që mund ta jenë në vend tranzit, të cilët duhet të kalojnë për 5 orë në cilindo kalim kufitar.

Është koha të shijojmë çokollatën më të mirë..

Të tjera