Gjuha:
×
 • Lajme
 • Kronika
 • Kronika

  Llapjani e goditi gruan me rrip të pantallonave, gjykata e dënon me burg

  FrontOnline
  04 Shtator 2020

  Gjykata Themelore në Prishtinë, dega në Podujevë, ka shpallur aktgjykim dënues ndaj të akuzuarit për veprën penale “lëndimi i lehtë trupor”, B.A.

  Në bazë të këtij aktgjykimi, të akuzuarit i është shqiptuar dënimi me burgim me kusht në kohëzgjatje prej 6 muajsh, i cili dënim nuk do të ekzekutohet në afat verifikimi prej 1 viti.

  Kurse, i njëjti është liruar nga pagesa e shpenzimeve të procedurës penale, raporton “Betimi për Drejtësi”.
  E dëmtuara, për të realizuar kërkesën pasurore-juridike, është udhëzuar në kontest të rregullt juridiko-civil.

  Ky aktgjykim u shpall nga gjykatësi Minir Hoti, pas mbarimit të seancës fillestare të mbajtur në po të njëjtën ditë, gjatë së cilës i akuzuari u deklarua fajtor për rastin me të cilin e ngarkon aktakuza e Prokurorisë Themelore në Prishtinë.

  I akuzuari në fjalë, mes tjerash, tha se i vjen keq për rastin që ka ndodhur, duke shtuar se kujdeset për gruan dhe vajzën e tij.

  Prokurori që përfaqësoi aktakuzën, Besart Mustafa, e bëri plotësimin e kualifikimit të veprës penale, ashtu që sipas tij në të ardhmen duhet të jetë “lëndim i lehtë trupor” nga neni 185 paragrafi 1.4 lidhur me paragrafin 3 nën paragrafi 3.1 të KPRK-së, si dhe si përfundim u pajtua me pranimin e fajësisë, duke kërkuar të merren parasysh rrethanat lehtësuese dhe rënduese.

  Ndryshe, sipas aktakuzës së datës 23 qershor 2020, B.A. akuzohet se me 16 mars 2020, rreth orës 09:00, në fshatin Gërdoc, Komuna e Podujevës, me qëllim të cenimit të dinjitetit brenda një marrëdhënie familjare, ka ushtruar dhunë fizike ndaj bashkëshortes së tij, të dëmtuarës A.R, në atë mënyrë që për shkak të mosmarrëveshjes në mes tyre, i pandehuri e nxjerr rripin e pantallonave dhe e godet të dëmtuarën në këmbë, me ç’rast i ka shkaktuar dëmtime të lehta trupore me pasoja të përkohshme shëndetësore.

  Me këtë, ai akuzohet se ka kryer veprën penale “lëndim i lehtë trupor” nga neni 185 paragrafi 1.4 lidhur me paragrafin 3 nën paragrafi 3.1 të KPRK-së.

  COMODITA, aset kontribues në Kosovë
  Nga Rubrika
  Lajme02 Qershor 2023
  Kryeministri Albin Kurti ka thënë se Kosova ka shënuar progres ekonomik dhe demokratik. “Jemi storie suksesi prej ndërhyrjes së NATO-s, por edhe...
  Lajme02 Qershor 2023
  Kryeministri i vendit, Albin Kurti, ka thënë se nuk e përjashton mundësinë për zgjedhje të parakohshme në katër komunat me shumicë serbe...
  Lajme02 Qershor 2023
  Kryeministri Edi Rama ka dhënë një intervistë për BBC, ku foli për tensionet në Veri të Kosovës. Ai doli krah BE-së dhe...
  Të tjera
  Lajme02 Qershor 2023
  Pas më shumë se tetë orëve, ka përfunduar debati parlamentar për situatën në veri. Opozita ka hedhur kritika ndaj pushtetit për zhvillimet...
  Lajme02 Qershor 2023
  Kryetari i Mitrovicës Veriore, Erden Atiq ka thënë se mandati i tij do të zgjasë deri në vitin 2025, kur në Kosovë...
  Lajme02 Qershor 2023
  Ish-ndihmës Sekretari amerikan i Shtetit, Daniel Fried, thotë se situata e krijuar në veri të Kosovës i ka rrënjët tek mospranimi nga...
  Lajme02 Qershor 2023
  Ministri i Jashtëm i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, i është bashkuar thirrjeve të përfaqësuesit të Lartë për Politikë të Jashtme të...
  Lajme02 Qershor 2023
  Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), dega në Klinë, sot ka shënuar 23-vjetorin e themelimit. Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj me këtë...
  Lajme02 Qershor 2023
  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, ka njoftuar se ekipi i RTV 21, është ndjekur nga persona të maskuar në Leposaviq....

  FrontOnline, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.