Lajme

Lajmërohet Prokuroria e Hagës: Ndaj Nasim Haradinaj kishte fletarrest, Eulex veproi sipas mandatit

Lajmërohet Prokuroria e Hagës: Ndaj Nasim Haradinaj kishte fletarrest, Eulex veproi sipas mandatit
17:54 | 26 Shtator 2020

Zyra e Prokurorit të Specializuar ka dhënë sqarime rreth arrestimit të nënkryetarit të OVL-UÇK-së, Nasim Haradinajt. Thotë se arrestimi u krye se ka fletarrest ndaj Haradinajt dhe se policia e Eulex-it veproi sipas mandatit të saj.

Nasim HARADINAJ u arrestua dje në Kosovë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në bazë të një fletarrestimi dhe urdhri për transferim, të lëshuara nga një gjykatës i Dhomave të Specializuara të Kosovës.

Sipas Ligjit për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar, policia në kuadrin e Zyrës së Prokurorit të Specializuar ka autoritetin dhe përgjegjësinë që të ushtrojë kompetencat që i janë dhënë policë së Kosovës sipas ligjeve të Kosovës. Në Ligjin për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar gjithashtu përcaktohet se personi kundër të cilit Dhomat e Specializuara kanë lëshuar fletarrestim, merret në ndalim.

Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) dha mbështetje operative dhe logjistike për ZPS-në, në pajtim me mandatin e vet dhe me legjislacionin e Kosovës. Edhe Policia e Kosovës (PK) dha mbështetje operative për ZPS-në.

Informacion i mëtejshëm do të jepet në kohën e duhur.

Komunikatë e plotë:

Nasim HARADINAJ u arrestua dje në Kosovë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar, në përputhje me një urdhër arrest dhe urdhër transferimi të lëshuar nga një gjykatës i Dhomave të Specializuara të Kosovës.

Sipas Ligjit për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar, policia brenda Zyrës së Prokurorit të Specializuar do të ketë autoritetin dhe përgjegjësinë për të ushtruar kompetencat e dhëna policisë së Kosovës sipas ligjit të Kosovës. Ligji për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar gjithashtu parashikon që personat kundër të cilëve është lëshuar një urdhër i Dhomave të Specializuara do të merren në paraburgim.

Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) siguroi mbështetje operacionale dhe logjistike për Zyrën e Prokurorit Specialist (SPO) në përputhje me mandatin e tij dhe në përputhje me legjislacionin e Kosovës. Policia e Kosovës (PK) gjithashtu ofroi mbështetje operacionale për SPO.

Detaje të mëtejshme do të jepen në kohën e duhur.

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera