Lajme

Lajmërohet ministrja Gërvalla pasi e shkarkoi konsullin në SHBA

Lajmërohet ministrja Gërvalla pasi e shkarkoi konsullin në SHBA
23:33 | 06 Korrik 2022

Ministrja, Donika Gërvalla-Schwarz, ka reaguar pasi e shkarkoi nga detyra Lulzim Krasniqin, Konsullin e Përgjithshëm në Nju Jork të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. I cili tha se ministrja e shkarkoi për qëllime urryese pasi i kishte kërkuar atij që ta heqte flaumrin e UÇK-së nga zyrja dhe ai nuk iu bind.

Por, Ministrja Gërvalla përmes një statusi në facebook tha se kanë premtuar meritokraci dhe profesionalizimin si kriter për punësim dhe asgjë më shumë e as më pak.

“Prandaj, punësimet ilegale, të jashtëligjshme në këtë ministri, të bëra në të kaluarën, janë shfuqizuar. Nëse ndërkohë do të konstatohen të tjera, të cilat ende nuk kanë dalë në pah, edhe ato do të shfuqizohen. Nuk ka gënjeshtër, përrallë, shpikje, presion apo kërcënim që e ndal reformën e domosdoshme institucionale. Nepotizmi dhe punësimet e paligjshme e kanë dëmtuar rëndë diplomacinë tonë”, shkroi Gërvalla në Facebook.

Ambasadorja e parë e Izraelit në Kosovë, e impresionuar me punën në Comodita

Të tjera