Lifestyle

Ky ushtrim djeg më shumë kalori dhe nuk kërkon gjë tjetër veçse një hapësirë ​​të hapur

Ky ushtrim djeg më shumë kalori dhe nuk kërkon gjë tjetër veçse një hapësirë ​​të hapur
11:22 | 22 Shtator 2022

Nëse jeni duke u përpjekur të humbni peshë, të ruani peshën tuaj ose thjesht jeni kurioz, të dini se si të digjni sa më shumë kalori mund të jetë e rëndësishme kur zgjidhni një aktivitet fizik. Trupi ka nevojë për kalori për funksionet e përditshme, dhe ato digjen me çdo lëvizje dhe aktivitet.

Marrja e rekomanduar e kalorive ditore është 2000 për gratë dhe 2500 për burrat, por kjo varet nga disa faktorë. Mosha, mënyra e jetesës, gjatësia dhe pesha ndikojnë në sasinë e energjisë që ju nevojitet, ndërsa hormonet dhe ilaçet mund të ndikojnë në sasinë e energjisë që përdorni.

Sipas ‘Healthline’, vrapimi djeg më shumë kalori. Një ushtrim që kërkon vetëm këmbët tuaja dhe një hapësirë ​​të hapur djeg pak më shumë se 800 kalori në orë për një person 70 kilogramësh.

Edhe pse kjo varet nga intensiteti dhe kohëzgjatja e stërvitjes, si dhe nga pesha, Healthline vlerëson se një i rritur që peshon 56 kilogramë mund të djegë 652 kalori në një orë vrap, dhe një person me peshë 83 kilogramë mund të djegë deri në 965 kalori.

Vrapimi në vend duke ngritur sa më shumë gjunjët në gjoks ka një efekt të ngjashëm dhe mund të provoni edhe kërcimin me litar, i cili djeg 660 deri në 990 kalori në orë. Ky aktivitet popullor që nga fëmijëria mund t’ju kthejë në formë, por gjithashtu t’ju forcojë viçat, kyçet e këmbëve dhe të rrisë forcën dhe qëndrueshmërinë.

Noti është një aktivitet që shumë e shijojnë në kohën e tyre të lirë dhe djeg nga 400 deri në 700 kalori në orë. Teknika e zvarritjes djeg më shumë kalori.

Edhe pse varet nga faktorë të tillë si pesha dhe mosha, njerëzit djegin rreth 50 kalori në orë gjumë. Sipas Fondacionit Sleep, trupi djeg më shumë kalori gjatë gjumit REM kur rrahjet e zemrës rriten./FrontOnline/

Blini derivate me çmim të lirë dhe hyni në garë për të fituar banesë, iphone 13 e 19 shpërblime tjera

Të tjera