Auto

Ky Nissan kushton afër 1 milion euro dhe pothuajse është shitur i tëri

Ky Nissan kushton afër 1 milion euro dhe pothuajse është shitur i tëri
21:47 | 04 Korrik 2020

Nissan më i shtrenjtë dhe më ‘brutal’ në histori u prezantua në Itali.

Dhe siç i përshtatet një veture të tillë, u zgjodh vendndodhja e përshtatshme për premierë të tillë, pra u zgjodh pista Tazio Nuvolari në Cervezina.

Emri i plotë Nissan GT-R50 nga Italdesign filloi zhvillimin dy vjet më parë.

Tani mund të shohim performancën përfundimtare pasi do të dorëzohet tek klientët.

Kopjet e para do të dorëzohen në fund të vitit.

50-vjetori i GT-R shënohet nga kjo performancë, e cila ende mundësohet nga një Twinturbo 3.8 V6, dhe me 720 kuaj fuqi dhe 780 Nm.

Brezi R35 ka qenë me ne për 13 vjet. Në Nissan, megjithatë, ata theksojnë se pothuajse gjithçka këtu është e re. Kjo mbështetet nga fakti se makina ka ndryshuar dimensionet. Tani është 54 mm më e ulët, dhe rrotat janë me diametër 21 inç.

Në anën mekanike, përveç fuqisë më të lartë të motorit, pronarët e ardhshëm gjithashtu mund të mbështeten në një shasi të rishikuar me nënshkrimin e Bilstein, ndërsa Brembo u kujdes për frenat edhe më të fortë, përcjell Telegrafi.

Dhe besoni apo jo, ky Nissan kushton 990,000 euro dhe pothuajse është shitur i tëri.

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera