Lajme

Kushtetuesja deklarohet rreth kërkesës së Vetëvendosjes për deputetin Etem Arifi

Kushtetuesja deklarohet rreth kërkesës së Vetëvendosjes për deputetin Etem Arifi
15:54 | 23 Shtator 2020

Lëvizja Vetëvendosje, pas votimit të Qeverisë “ Hoti”, ka dërguar në Gjykatën Kushtetues të Kosovës, kërkesën për antikushtetuetshmërinë e pjesëmarrjes dhe të votimit të deputetit Etem Arifi.

Këtë kërkesë, Lëvizja Vetëvendosje e ka bërë pasi që deputeti Arifi është i dënuar për mashtrim me subvencione, por edhepse është dënuar Arifi ka arritur që t’i sfidojë organet e drejtësisë për të mos qëndruar në burg dhe për këtë Gjykata ka lëshuar urdhërarrest ndaj tij.

Lidhur me kërkesës e Lëvizjes Vetëvendosje nga Gjykata Kushtetuese për Front Online kanë thënë se janë në shqyrtim të kërkesës dhe mbledhjes të të gjitha dokumenteve të nevojshme për shqyrtim kushtetues.

“Përkitazi me kërkesën e dorëzuar nga Lëvizja Vetëvendosje lidhur me rastin e deputetit Etem Arifi, Gjykata ka pasur komunikim të vazhdueshëm me institucionet dhe palët e përfshira në rast deri të martën e kaluar, me qëllim të kompletimit të dosjes së lëndës. Afati 60 ditorë për shqyrtimin e këtij rasti, fillon pas dorëzimit të të gjitha dokumenteve të nevojshme për shqyrtim kushtetues. Sapo të merret vendimi, për këtë do të njoftohen të gjitha palët e përfshira në rast dhe opinion”,  thuhet në përgjigjen e tyre për Front Online.

Ndërsa, deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Artan Abrashi, i cili e ka dërguar kërkesën në Gjykatën Kushtetuese për antikushtetuetshmërinë e pjesëmarrjes dhe të votimit të  deputetit Etem Arifi tha për Front Online se janë në pritje të vendimit të Gjykatës për kërkesën të cilën e kanë dorëzuar muaj më parë.

Abrashi tha se deputeti Arifi i cili është i dënuar për mashtrim nuk është dashur të jetë deputet i Kuvendit të Kosovës, dhe as të marrë pjesë në votimin e Qeverisë “Hoti”.

“Ne jemi të vetëdijshëm që ka një vonesë nga Gjykata Kushtetuese. Më duket që arsyetimet i kanë për shkaqe procedurale ngase janë ende duke i mbledhur materialet dhe provat, por që rasti është i qartë kemi të bëjmë me një deputet i cili është dënuar me vendim të formës së prerë. Pra ai nuk është dashur të jetë aty hiq e lere më të votoj me qenë se po flasim për votën vendimtare që ka mundësuar zgjedhjen e Qeverisë dhe na rasti ne kemi dërguar dhe jemi duke e pritur vendimin e Gjykatës. Për ne kjo është shumë e qartë kemi të bëjmë me një Qeveri e cila është zgjedhur në mënyre joligjore dhe ne e kontestojmë legjitimitetin e Qeverisë ‘Hoti’, tha Abrashi për Front Online.

Pyetjeve të portalit Front Online, lidhur me urdhërarrestin ndaj deputetit Etem Arifi, nuk i janë përgjigjur Policia e Kosovës.

 

 

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera