Lajme

Kurti takon Guvernatorin e Bankës Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar: Gatishmëri për mundësi të bashkëpunimit

Kurti takon Guvernatorin e Bankës Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar: Gatishmëri për mundësi të bashkëpunimit
18:36 | 28 Shtator 2022

Në vazhdën e takimeve zyrtare në Japoni, Kryeministri Albin Kurti ka takuar edhe Guvernatorin e Bankës Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar (JBIC), Nobumitsu Hayashi.

Kryeministri Kurti e ka njoftuar z. Hayashi për zhvillimet ekonomike në Kosovë dhe i ka konfirmuar pjesëmarrjen e Kosovës në Osaka Expo 2025. Ai bashkë dhe ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, kanë shprehur interesim për programet e kredive të buta të JBIC dhe mundësitë e përfitimit nga ato për projekte zhvillimore të Kosovës.

Në anën tjetër, guvernatori Hayashi e ka njoftuar kryeministrin Kurti dhe delegacionin e tij në lidhje me programet e kredive të buta nga JBIC. Pala japoneze ka shprehur gatishmërinë për të parë mundësitë e bashkëpunimit në fushat me interes të ndërsjellë.

Dyfish n’plus me ArtMotion

Të tjera