Lajme

Kurti: Në dy vitet në vijim, do t’i ndajmë 70 milionë euro për investime në Trepçë

Kurti: Në dy vitet në vijim, do t’i ndajmë 70 milionë euro për investime në Trepçë
09:36 | 20 Tetor 2021

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se në dy vitet në vijim do t’i ndahen 70 milionë euro për investime në Trepçë për 2022 dhe 2023.

Gjatë vizitës në këtë ndërmarrjeje me Ministren e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, Kurti tha se në takim me udhëheqjen e Trepçës, kryesin e bordit dhe ushtruesin e ri të detyrës së kryeshefit, diskutuan mbi situatën aktuale në Trepçë.

“Mund të them që jam i inkurajuar me faktin që në muajin shtator ka pasur prodhim shumë të madh në Trepçë, janë nxjerr 16 mijë xehe në shtator vetëm në minierën e Stantergut, dhe mbi 4 mijë në atë të Kishnicës në Artanë. Në anën tjetër është lajm i mirë për Trepçën që çmimet e metaleve janë ngritur. Plumbi dhe zinku janë ngritur, janë të larta si asnjëherë më herët. Mbi 3,500 dollarë për ton zinku dhe rreth 2.500 për ton plumbi. Jemi të lumtur që kur ishim në qeverisje në pranverën e kaluar e kemi dëshmuar se jemi shumë të interesuar për Trepçën”.

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera